USR depune o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor Securității condamnaţi definitiv

Data:

Preşedintele USR, Cătălin Drulă (foto), a declarat luni că urmează să depună un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru lucrătorii Securităţii condamnaţi definitiv de instanţe.

„Arestat în septembrie 1985, dizidentul anti-comunist Gheorghe Ursu a fost torturat şi a murit la spitalul penitenciar Jilava, în noiembrie 1985. Cei doi ofiţeri de securitate care l-au torturat pe Gheorghe Ursu, Marian Pârvulescu şi Vasile Hodiş, încasează astăzi pensie specială de la statul român, deşi au hotărâre definitivă de lucrători ai securităţii.

Ei şi alţi 1.300 de lucrători ai securităţii cu condamnare definitivă în instanţă primesc astăzi, în 2022, pensie specială de la statul român.

Aici intervine corecţia morală pe care USR vrea să o facă. Depunem astăzi o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru lucrătorii securităţii condamnaţi definitiv de instanţe.

Este o minimă reparaţie morală pe care o putem face şi suntem datori tuturor celor care au luptat pentru libertatea noastră să facem această reparaţie morală”, a declarat Cătălin Drulă, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Ioan Stanomir: Dacă Rusia câștigă, Europa de Est poate fi folosită ca monedă de schimb

Potrivit liderului USR, „în România nu trebuie să mai existe două categorii: privilegiaţii şi oameni care muncesc cinstit”.

„Această categorie de pensie specială, mă refer la lucrătorii securităţii, este cea mai odioasă dintre toate. Statul român modern, democratic, nu are voie să recompenseze cu privilegii pe cei care ne-au bătut, torturat sau omorât părinţii şi bunicii”, a mai spus președintele USR.

Cătălin Drulă le-a solicitat parlamentarilor PNL şi PSD să voteze legea propusă de USR.

„Vrem să vedem dacă domnul Ciolacu apără lucrătorii securităţii care au comis crime, e o modalitate în democraţie prin care acest lucru se exprimă prin vot. Sperăm să nu se mai întâmple ca şi cu proiectele privind pensiile parlamentarilor, ale primarilor, şi anume să fie blocate în sertar”, a declarat liderul USR.

Citește și: Vizită a lui Putin în Belarus. Lukașenko: Rușii nu conduc țara

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: USR)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related