​USR despre programul „Sprijin pentru România”: „Prea puțin, prea târziu și prea prost făcut!”

Data:

Liderul USR, Cătălin Drulă, consideră că pachetul de măsuri prezentat de coaliția de guvernare – programul „Sprijin pentru România” – este „prea puțin, prea târziu și, ca de obicei, prea prost făcut!”.

Cătălin Drulă susține că pachetul prezentat de PSD-PNL cuprinde „o sumedenie de minciuni și preluări ciuntite de soluții deja propuse”.

Care sunt problemele semnalate de liderul USR în programul „Sprijin pentru România”

Sursa de finanțare din fonduri europene – Guvernul afirmă că ar da 900 de milioane de euro din Programul Operațional pentru Persoane Defavorizate. Cum, când întregul program, pe 7 ani, a fost de 518 milioane de euro?! Ministrul Boloș își începe mandatul cu o minciună. Vom demonstra acest lucru.

Alocarea a 100 de milioane de euro pentru Casa Unirea, fantoma inventată de Liviu Dragnea – o instituție care nu face nimic, dar consumă bani publici. Între timp, agricultorii români au nevoie de sprijin din cauza creșterii prețurilor la îngrășăminte, dar primesc o promisiune.

Vouchere de hrană pentru pensionari cu venituri mici – este propunerea USR de creștere a veniturilor pentru pensionari, doar că USR propunea vouchere de până la 300 de lei/lună pentru fiecare pensionar.

Șomaj tehnic cu 75% din salariu pentru angajații din această categorie nu este nicidecum o noutate, ci există încă din perioada pandemiei.

Creșterea valorii tichetelor de masă NU este din mărinimia Guvernului, ci o metodă de băga mâna în buzunarul firmelor. Nu statul plătește tichetele de masă, ci angajatorul. PSD e darnic pe banii economiei private.

Iar 200 de lei fără taxe în plus la salariul minim este o măsură negândită până la capăt. Dacă o persoană are salariul minim plus 1 leu, nu devine brusc bogată ca să nu se mai încadreze. Dacă ar aplica propunerea de ZERO TAXE pe întregul salariu minim, atunci toți angajații ar câștiga cu peste 800 de lei în plus.

„PSD, PNL și UDMR încearcă prin aceste măsuri să acopere creșterile de prețuri la energie, carburant și alimente, dar nu explică minciuna fundamentală: creșterea prețurilor înseamnă că statul încasează mai mulți bani din TVA, accize etc.

USR a propus cea mai simplă și eficientă soluție: scăderea taxării pe energie. Creșterea prețurilor la energie aduce statului cel puțin 10 miliarde de lei în plus prin taxe. 10 miliarde pe care le-ar putea lăsa în buzunarul românilor, ca să-i poată cheltui cum cred că e bine pentru ei”, susține Cătălin Drulă.


Citește și: Programul „Sprijin pentru România”: vouchere, salariul minim de 3.000 de lei în agricultură, dublarea valorii tichetelor de masă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...