​USR despre programul „Sprijin pentru România”: „Prea puțin, prea târziu și prea prost făcut!”

Data:

Liderul USR, Cătălin Drulă, consideră că pachetul de măsuri prezentat de coaliția de guvernare – programul „Sprijin pentru România” – este „prea puțin, prea târziu și, ca de obicei, prea prost făcut!”.

Cătălin Drulă susține că pachetul prezentat de PSD-PNL cuprinde „o sumedenie de minciuni și preluări ciuntite de soluții deja propuse”.

Care sunt problemele semnalate de liderul USR în programul „Sprijin pentru România”

Sursa de finanțare din fonduri europene – Guvernul afirmă că ar da 900 de milioane de euro din Programul Operațional pentru Persoane Defavorizate. Cum, când întregul program, pe 7 ani, a fost de 518 milioane de euro?! Ministrul Boloș își începe mandatul cu o minciună. Vom demonstra acest lucru.

Alocarea a 100 de milioane de euro pentru Casa Unirea, fantoma inventată de Liviu Dragnea – o instituție care nu face nimic, dar consumă bani publici. Între timp, agricultorii români au nevoie de sprijin din cauza creșterii prețurilor la îngrășăminte, dar primesc o promisiune.

Vouchere de hrană pentru pensionari cu venituri mici – este propunerea USR de creștere a veniturilor pentru pensionari, doar că USR propunea vouchere de până la 300 de lei/lună pentru fiecare pensionar.

Șomaj tehnic cu 75% din salariu pentru angajații din această categorie nu este nicidecum o noutate, ci există încă din perioada pandemiei.

Creșterea valorii tichetelor de masă NU este din mărinimia Guvernului, ci o metodă de băga mâna în buzunarul firmelor. Nu statul plătește tichetele de masă, ci angajatorul. PSD e darnic pe banii economiei private.

Iar 200 de lei fără taxe în plus la salariul minim este o măsură negândită până la capăt. Dacă o persoană are salariul minim plus 1 leu, nu devine brusc bogată ca să nu se mai încadreze. Dacă ar aplica propunerea de ZERO TAXE pe întregul salariu minim, atunci toți angajații ar câștiga cu peste 800 de lei în plus.

„PSD, PNL și UDMR încearcă prin aceste măsuri să acopere creșterile de prețuri la energie, carburant și alimente, dar nu explică minciuna fundamentală: creșterea prețurilor înseamnă că statul încasează mai mulți bani din TVA, accize etc.

USR a propus cea mai simplă și eficientă soluție: scăderea taxării pe energie. Creșterea prețurilor la energie aduce statului cel puțin 10 miliarde de lei în plus prin taxe. 10 miliarde pe care le-ar putea lăsa în buzunarul românilor, ca să-i poată cheltui cum cred că e bine pentru ei”, susține Cătălin Drulă.


Citește și: Programul „Sprijin pentru România”: vouchere, salariul minim de 3.000 de lei în agricultură, dublarea valorii tichetelor de masă

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...

Cancelarul Austriei propune un nou calendar pentru aderarea României la Schengen, în primăvară

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a susținut miercuri seara o...

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat. Președintele rus exclude o nouă mobilizare a rezerviştilor

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina...

VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat „Personalitatea anului 2022” de revista Time

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat miercuri „Personalitatea...