USR solicită noii coaliții PSD-PNL-UDMR să abroge pensiile speciale printr-o ordonanță de urgență

Data:

USR somează PSD, PNL, UDMR şi pe viitorul premier Nicolae Ciucă ca, după instalarea Guvernului, să dea o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, în caz contrar acestea ar urma să intre în plată de la 1 ianuarie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Uniunii, Ionuţ Moşteanu.

El a susţinut că proiectul USR de eliminare a acestor pensii, care urma să fie adoptat tacit în Camera Deputaţilor, a fost blocat, nefiind citit în plen în aşa fel încât să fie îndeplinită procedura pentru a ajunge în dezbaterea Senatului, forul decizional.

„Asistăm la un nou abuz al preşedintelui Camerei Deputaţilor nou instalat. Programul aprobat pentru dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor era până la ora 13,00. Imediat după primele puncte urma să fie citit şi adoptat tacit de către Cameră proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale pentru primari, foşti primari şi foşti preşedinţi de CJ. (…) Astăzi au oprit şedinţa abuziv doar pentru a mai trage de timp două săptămâni şi a face ca acest proiect să nu ajungă în dezbatere la Senat, care este Cameră decizională”, a afirmat Moşteanu, la Parlament.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Tensiuni majore în ședința PNL, mai mulți lideri l-au criticat voalat pe președintele Iohannis pentru ”umilirea” partidului / Ciucu, Sighiartău și Alina Gorghiu, critici dure pentru Cîțu / Boicot din partea lui Motreanu, Bolojan și Boc

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...