marți, 18 ianuarie 2022
AcasăInvestigațiiUSV își face aulă de 3 milioane de euro, cu săpături ca...

USV își face aulă de 3 milioane de euro, cu săpături ca la piramidele faraonilor. Sala fusese renovată în 2005

* Instalația de aer este extrem de costisitoare, fiind construită la 4 m sub pământ, gurile de ventilație ieșind pe sub scaune
* Tehnologia este finanțată din banii Ministerului Educației
* Lucrarea e făcut de firma deținută de un cadru didactic din interiorul Universității
* Rectorul și-a început al treilea mandat cu mobilier nou în biroul propriu și în Sala Senat, plătind 300.000 de euro

Aproape 3 milioane de euro. Echivalentul a 56 de apartamente cu două camere sau a 311 mașini Dacia Logan. Atât costă cel mai recent proiect megalomanic implementat la Universitatea pentru Științele Vieții (USV) Iași.

Lucrările de reabilitare și modernizare a Aulei Magna „Haralamb Vasiliu” au o valoare de 13,7 milioane de lei, bani publici. Firma care le execută, Grup Construcții Est, aparține familiei Mirelei Cojocariu, șef lucrări la Facultatea de Horticultură.

Va fi o „locație excelentă pentru susținerea spectacolelor sau evenimentelor educaționale și social-culturale de mare anvergură”, au susținut reprezentanții universității. O mega-aulă cu 600 de locuri. Spre comparație, capacitatea Sălii mari a Teatrului Național este de 750 de locuri.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE