Cătălin Drulă a devenit președinte interimar al USR, după demisia lui Dacian Cioloș. Considerat cel mai bun ministru al Transporturilor, acesta este privit cu speranță de membrii partidului care a ajuns în sondaje, în acest moment, sub AUR.
Valeriu Nicolae, fost membru al USR, în prezent activist civic, nu este la fel de optimist în ceea ce privește capacitatea lui Cătălin Drulă de a uni o formațiune dezbinată.
„Eu nu sunt deloc convins de Drulă ca lider al USR. Cred că este un om inteligent, că a fost cel mai bun ministrul al Transporturilor și că pe partea de transporturi este foarte bun.
Vreau să fiu convins că va fi un lider bun. Trecem peste aroganța lui celebră, lipsa de experiență managerială care să justifice ambiția de a conduce un partid și inabilitățile lui empatice. Poporul USR-ist vrea lideri cu mână de fier, asta este”, a scris Valeriu Nicolae.
Citește și: VIDEO | Drulă: „Vom lupta cu un sistem care face o prioritate din clientelism”
Fostul membru al USR, fost secretar de stat în Ministerul Muncii în guvernul Cioloș, a identificat și mai multe probleme la Cătălin Drulă.
„Una dintre problemele pe care le am cu el este legată de suma forfetară, aia de o pot lua politicienii pe semnătură. Bani publici care nu trebuie justificați în niciun fel.
Drulă este un om foarte bogat dintr-o familie extrem de bogată și cu legături foarte solide cu sistemul. Ca ministru a fost plătit senzațional de bine. Ce rost a avut să mai ia încă o medie de 12.000 de RON pe lună din banul public? Maxim permis sunt 14.010 RON.
Pe vorbe, domnul Drulă este foarte reformist. Mai greu cu practica. În trecut a mai existat un incident legat de bani care dovedește că domnul Drulă are tendințe sociopate, adică consideră că regulile se aplică altora dar nu domniei sale”, a scris Valeriu Nicolae.
Acesta l-a remarcat și pe unul dintre oamenii cei mai importanți ai echipei Ghinea, Drulă, Barna: Vlad Botoș.
„Vlad Botoș este omul de bază când vine vorba de autobuze în USR – autobuze care susțin întodeauna echipa domnului Drulă.
I-am cerut acum 13 zile domnului Botoș să-și publice CV-ul. A zis că sigur, că acum, că iară acum. Tot nepublicat este. Biografia romanțată a domnului Botoș are o mulțime de probleme.
Nu faptul că nici măcar nu stim când a terminat o fabrică de diplome la privat e problema mare, ci faptul că activitatea lui civică, precum și activitatea profesională, ridică mari semne de întrebare.
Citește și: AUR inaugurează politica violenței patriotice: până când?
Domnul Botoș nu avea cum să facă civism căci a ocupat poziții de conducere extrem de importante în trei partide – pentru 11 ani (de la 19 ani) fiind secretar general al PNȚCD la Arad, apoi secretar general la Forța Civică (partidul lui Viorel Lis) și apoi șeful tineretului PNL la Arad. Remarcabil este faptul că domnul Botoș a trecut cu o parte din filiala de la Forța Civică la PNL, ca protest pentru că Forța Civică se opunea alianței USL, iar domnul Botoș își dorea participarea la guvernarea PSD, PNL, PC (partidul lui Dan Voiculescu).
Singura perioadă în care domnul Botoș nu a fost în politică este între 2015 și 2016 și nu există nicio dovadă că ar fi fost implicat civic înainte de intrarea în USR-ul care se declara împotriva traseismului”, a scris Valeriu Nicolae.