Vânătoarea la toate speciile de păsări migratoare, suspendată printr-o hotărâre a Curții de Apel Târgu Mureș

Data:

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis vineri suspendarea vânătorii pentru toate speciile de păsări migratoare admise la vânătoare conform Ordinul nr. 1460/2021 al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Decizia este executorie de la momentul pronunțării, a anunțat Coaliția Natura 2000.

Instanța a admis o cerere formulată de Asociaţia OTUS, care a fost sprijinită în acest demers de specialiștii Coaliției Natura 2000.

Este al doilea an consecutiv în care Curtea de Apel Târgu Mureș dispune de urgență suspendarea ordinului ministrului Mediului care reglementează stabilirea cotelor de vânătoare pentru unele specii de păsări admise la vânătoare.

Potrivit Coaliției Natura 2000, Ministerul Mediului a fost susținut de asociații și federații de vânători, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor, Regia Națională a Pădurilor, vânători persoane fizice și societăți comerciale având ca obiect de activitate comercializarea articolelor de vânătoare, care au intervenit în favoarea ministerului.

“Acest rezultat atrage încă o dată atenția la faptul că este imperativ ca aceste cote să se bazeze pe fundamente științifice solide. Această victorie va asigura încă un sezon de vânătoare liniște păsărilor de interes cinegetic, dar suntem conștienți că mai avem un hop mare în cale: modificarea Legii 407/2006. Această modificare a fost atacată la CCR deoarece, la fel ca ordinul în cauză, acest act normativ nu are la bază fundamentarea științifică. Prin această cale facem, din nou, un apel către președintele României să acționeze în beneficiul Naturii și nu împotriva ei, să aibă curajul de a retrimite legea în Parlament pentru reexaminare”, au transmis membrii Coaliției Natura 2000.

Citiți și

Dezastru ecologic: mii de tone de deșeuri au fost excavate din Lacurile Plumbuita și Colentina din Sectorul 2

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...