Vasile Dîncu, după ce a supărat SUA, Ucraina și pe Iohannis: E o montură useristă

Data:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, joi, pentru TVR Info, referindu-se la criticile pe care le-au stârnit declarațiile pe care le-a făcut într-o altă emisiune televizată, la Prima TV, că Ucraina ar trebui să cedeze o parte din teritoriile sale și să negocieze pacea cu Rusia, că sunt „o montură useristă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis marți ministrului Apărării să citească mai frecvent revista presei.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când şi cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Ulterior, și Nicolae Ciucă, întrebat dacă îi cere demisia lui Vasile Dîncu, a menționat că îl așteaptă să revină în țară.

„Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui și va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Citește și: Expertul în securitate Iulia Joja: „Declarațiile lui Dîncu au pus România într-o poziție opusă față cea a SUA”

A închis telefonul când a fost întrebat dacă va fi demis

În replică, Vasile Dîncu a spus că și președintele Franței și alți reprezentanți ai NATO au declarat că diplomația este singura posibilitate de a opri conflictul.

Ministrul Apărării a mai spus că nu i-a cerut nimeni demisia, iar când a fost întrebat dacă crede că o să i-o ceară cineva, intervenția telefonică s-a întrerupt.

Citește și: Câte gafe trebuie să mai facă Dîncu pentru a fi remaniat?

„Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt. Iar noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă. Nu înțeleg de ce această montură s-a făcut la București și s-a pus în această cheie, încât președintele și premierul au răspuns.

Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme. Dar cred că este o idee care mi se pare normală, este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa.

(…) E o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”, a susținut ministrul Apărării.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...