Viața după Covid: Mii de bihoreni vindecați au acum nevoie de tratamente serioase de recuperare, după ce s-au ales cu boli grave!

Data:

Cu două săptămâni în urmă, conducerea Spitalului Municipal din Oradea dădea o veste bună bolnavilor cronic, al căror acces la serviciile medicale a fost limitat în ultimele 15 luni, când unitatea a tratat exclusiv persoane infectate cu SARS-CoV-2: în jurul datei de 15 iunie, spitalul va fi redeschis, doar două secţii exterioare urmând să mai îngrijească pacienţi Covid.

Vestea e bună, însă, şi pentru bihorenii rămaşi cu sechele după infecţie: spitalul va avea o secţie nouă, de recuperare post-Covid. Specialiştii avertizează că netratarea completă a persoanelor care au avut coronavirus le poate reduce dramatic calitatea vieţii, ba unii pot să şi moară. Ca dovadă, în ultimele luni sute de oameni vindecaţi de Covid au ajuns la Urgenţe, cu boli pe care înainte nu le aveau, iar unii au şi decedat.

Recuperarea, pe Izvorului

De la începutul lunii, sute de îngrijitoare, infirmiere, asistente, electricieni, instalatori şi zugravi lucrează pentru ca principalul imobil al Spitalului Municipal, cel din cartierul Rogerius, să fie redeschis în condiţii normale: se verifică şi se repară instalaţiile sanitare şi electrice, se igienizează toate încăperile şi se decontaminează echipamentele, se refac zugrăveli, se completează stocuri de medicamente. „Deja s-au renovat secţiile de Chirurgie şi ATI de la etajul VI, acum se lucrează la secţiile de Pediatrie de la etajele VII şi VIII”, spunea miercurea trecută managerul spitalului, Laurenţiu Chiană.

Citește articolul complet în Bihoreanul

Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Klaus Iohannis: Reforma legilor justiției trebuie să fie finalizată în acord cu recomandările organismelor europene

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut marți un discurs la evenimentul „20 de ani de luptă împotriva corupției”, organizat de DNA. Șeful statului a spus, printre altele, că reforma legilor justiției trebuie să fie finalizată în acord cu recomandările organismelor europene.

Războiul designerilor români după moartea fostei regine a Angliei. Cătălin Botezatu versus Andreea Tincu

A trecut o săptămână de la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, moment care a marcat şi încheierea celor zece zile de doliu în Marea Britanie. 

EXCLUSIV. Întreaga povestea a unei descoperiri care a făcut senzație. Vechile cărți din Mediaș

La mijlocul lunii septembrie, un mesaj postat pe rețelele...

PILOȘII 2022. Zeci de angajări pe salarii grase în ultimul val din Primăria Iași

Nașul și fina, de mână în Primăria Iași. Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, va reveni din octombrie într-o funcție de șef serviciu retribuită cu 14.025 lei (brut).