Victorie în instanță împotriva tunului imobiliar de la Mogoșoaia

Data:

Tribunalul București a dat prima decizie prin care anulează cele trei hotărâri care stau la baza “Sectorului 0”, adoptate de Consiliul Local Mogoșoaia prin încălcări grave ale legislației de către primarul PNL Paul Precup. Este vorba despre Hotărârile de Consiliu Local nr. 59/02.07.2021, nr. 60/02.07.2021 și nr. 115/14.12.2021.

Este o nouă victorie în instanță împotriva tunului imobiliar de la Mogoșoaia, obținută de către societatea civilă în dosarul 3251/3/2022 și reprezentată de avocații Carmen Stoicescu și Raluca Ivanica, precizează USR, într-un comunicat.

Decizia Tribunalului București vine după alte 10 decizii de suspendare ale hotărârilor care vizează “Sectorul 0”, pronunțate de mai multe instanțe din țară și confirmă ilegalitatile deciziilor de expropriere luate de Precup și camarila lui din Consiliul Local, contestate de USR și de mai mulți cetățeni.

Reamintim faptul că USR a depus un denunț la DNA cu privire la faptele pe care Precup și oamenii lui le-au săvârșit pentru a-și atinge scopul personal.

Este un prim pas spre normalitate și respectarea dreptului de proprietate. Imediat după plangerea pralabilă depusă de consilierii USR, Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache, a încercat să introducă într-un OUG, în Ajun de Crăciun, modificarea Codului administrativ în ceea ce privește <<majoritatea calificată>>. 

Apoi, tot cu o hârtie semnată de Florin Iordache ca principal argument, primarul Precup a modificat matematica în fata întregii țări și a inventat <<Teorema lui Precup>> pentru a expropria și trece ilegal în proprietatea comunei Mogoșoaia câteva sute de hectare de teren arabil”, susține Alexandru Iacoban, consilier local USR.

De asemenea, pe 23 noiembrie, Curtea Constituțională este așteptată să se pronunțe asupra modului în care trebuie interpretată prevederea din Codul administrativ care stabilește calculul majorității calificate în adoptarea deciziilor la nivelul administrației locale. Această decizie a magistraților CCR vizează în mod direct “Sectorul 0”.

Reamintim că Paul Precup a modificat ilegal regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care are nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea comunei câteva sute de hectare de teren arabil.

Consilierii USR Mogoșoaia au atras atenția de la început asupra abuzurilor și ilegalităților comise de Paul Precup în realizarea proiectului imobiliar „Sectorul 0” și au contestat în instanță, alături de societatea civilă, hotărârile adoptate de Consiliul Local, controlat de PNL și PMP:

•           hotărârile aflate la baza acestui proiect au fost luate fără parcurgerea etapelor obligatorii prevăzute de legile care reglementează dezvoltarea urbanistică, fără întocmirea și aprobarea unor documentații absolut esențiale de urbanism (PUZ nou) și fără stabilirea interesului public;

•           deciziile de expropriere sunt ilegale, deoarece toate hotărârile privind proprietatea trebuie luate cu majoritate calificată, respectiv 11 voturi, în cazul de față existând doar 10 voturi „pentru”.

Link decizie – https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000001005458&id_inst=3

(SURSA FOTO: Pixabay.com)

Citește și:

MAE reziliază contractul de închiriere, de 6.500 de lire pe lună, pentru locuința directoarei ICR Londra

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related