VIDEO 7 persoane, reținute în dosarul „Droguri în licee”. Unul dintre suspecți avea fotografii în telefon cu saci de cannabis

Data:

Procurorii DIICOT au dispus marți reținerea pentru 24 de ore a şapte inculpaţi şi au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alţi trei, dintre care unul minor, în dosarul privind traficul de droguri în licee din Bucureşti.

Cei zece inculpați sunt anchetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 300 de grame de canabis, 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și comprimate din categoria benzodiazepinelor, 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM și  suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.

Anterior, în urma activităților desfășurate în cauză, au fost capturate  droguri de risc și mare risc, canabis în cantitate de 300 de grame și 10 grame de cocaină. În cauză se efectuează cercetări și cu privire la alte 7 persoane, care au dobândit calitatea de suspect”, a transmis marți DIICOT.

În cursul zilei de marți a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 7 inculpați.

YouTube video

Citește și: Putea fi prevenit falimentul Euroins? Conducerea ASF a explicat de ce s-a ajuns aici

La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Siguranță Școlară și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.

Citește și: Șoșoacă, proiect de lege prin care România să anexeze teritorii din Ucraina

S-a fotografiat cu saci plini de cannabis

Unul dintre suspecții reținuți de procurori în dosarul grupării de traficanți de droguri în liceele bucureștene avea salvate în telefonul mobil fotografii în care ținea în mâini saci plini cu cannabis, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Procurorii au accesat telefonul acestuia în cadrul perchezițiilor.

E vorba despre băiatul unui angajat la DNA. El este acuzat că ar face parte din rețeaua de traficanți de droguri, fiind responsabil de vânzarea de cannabis, heroină și ecstasy.

Acesta ocupa locul secund în ierarhia grupului de traficanți, potrivit informațiilor G4Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Poliția Română)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...