VIDEO Ce măsuri au dispus oficialii țării pentru a contracara răspândirea Omicron: Persoanele care intră în țară trebuie să prezinte Formularul de localizare a pasagerilor (PLF)

Data:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, și directorul CNSCBT, din cadrul INSP, Adriana Pistol anunță după ora 15.15 primele măsuri hotărâte în cadrul ședinței cu premierul Ciucă, care a durat duminică mai bine de 4 ore.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre măsurile care s-au dispus în cadrul ședinței:

  • Recomandăm cu tărie în continuare vaccinarea
  • Măsurile pe care le-am gândit se referă la limitarea răspândiri noii tulpini Omicron
  • Românii și alți cetățeni care vin din țări terțe (deci nu din țările Uniunii Europene) vor prezenta un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie
  • Persoanele care nu sunt vaccinate intră în carantină timp de zece zile.
  • Persoanele care vin din spațiul UE vor prezenta, ca și până în prezent, certificatul verde, sau dovada trecerii prin boală în ultimele 80 de zile, sau rezultatul negativ al unui test PCR obținut cu cel mult 72 de ore ianainte de călătorie.

Șeful DSU, Raed Arafat

  • Persoanele care intră în țară trebuie să prezinte acel PLF (formularul de localizare a pasagerilor). Acest formular va fi implementat din 20 decembrie.

Pe larg, măsurile pentru combaterea răspândirii tulpinii Omicron a virusului COVID-19 și pentru protejarea sănătății oamenilor, potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății

Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o  întâlnire cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, deși termenul a fost deja depășit 

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, printr-o hotărâre...