VIDEO Ce spune premierul despre criteriile în baza cărora se va putea face amânarea ratelor la banci

Data:

Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro, printre care amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Detaliile tehnice privind amânarea ratelor, stabilite prin OUG

Marți, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că detaliile tehnice privind amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni urmează a fi stabilite prin OUG.

„Este o propunere pe care am discutat-o cu guvernatorul BNR, cu Ministerul Finanţelor. Criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite (…) La nivelul coaliţiei s-a luat decizia să avem această OUG. S-a ajuns la 9 luni pentru că a fost o decizie similară şi a fost aplicată tot pe 9 luni. Este vorba de dobândă la dobânda pe perioada în care nu se plăteşte împrumutul. Poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia. Nu s-au stabilit detalii tehnice, urmează să fie stabilite în OUG”, a explicat premierul.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: