VIDEO Cel mai mare protest anti-restricții de la începutul pandemiei: 15.000 de persoane în Piața Victoriei/ Șoșoacă și Simion au mobilizat masiv oamenii prin live-uri pe Facebook cu aproape 100.000 de distribuiri

Data:

Protestele anti-restricții, anti-guvernamentale și antivacciniste au strâns, sâmbătă, 15.000 de persoane în Piața Victoriei, în punctul maxim care a fost atins la ora 20:00. Manifestațiile stabilite inițial la ora 17:00 a început cu aproape două ore mai devreme când în Piața Constituției au început să sosească autocarele cu protestatari din toată țara.

Protestele au fost organizate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în Piața Universității și ”Legiunea lupilor” în Piața Victoriei, unde a participat și senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă. La ambele manifestații au participat mai mulți preoți. Liderii AUR susțin că, de fapt, protestul a strâns ”cel puțin 30.000” de manifestanți.

Ulterior, protestatarii conduși de George Simion și Claudiu Târziu au venit în marș în Piața Victoriei, apoi au plecat spre Cotroceni. Șoșoacă și Simion au mobilizat masiv persoanele prin transmisiunile live pe Facebook care s-au viralizat rapid, strângând peste 80.000 de distribuiri în doar două ore și aproape 100.000 la finalul protestului.

Comitetul de Vaccinare a transmis, pe pagina de Facebook a instituției, un mesaj pro-vaccinare chiar în timpul protestului, spunând că ”un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore”.

Jandarmeria a transmis, de asemenea, că nu va dispune amenzi în timpul protestului pentru a nu se considera că încearcă ”să intimideze” manifestanții: ”Nu facem un scop din a sancționa cetățenii”, au transmis reprezentanții instituției.

Printre mesajele afișate de manifestanți s-au numărat ”Cred în Dumnezeu, nu în COVID”, ”Mass-media este virusul!”, dar și ”Proști, dar mulți” cu referire la mobilizarea masivă a protestatarilor.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: