VIDEO Cine provoacă Transnistria. Se extinde războiul?

Data:

Transnistria, regiunea controlată de ruși din Republica Moldova, a fost zguduită în ultimele zile de mai multe explozii. Deocamdată, cu autor necunoscut. Ucraina spune că în spate sunt rușii.

Transnistria, interviu cu Alexandru Flenchea, fost vice prim ministru al Moldovei

Rusia aruncă vina pe ucraineni. Miza e pe cât de simplă, pe atât de periculoasă: Rusia vrea să ocupe tot sudul Ucrainei până la Republica Moldova, cu conexiune în Transnistria. Va fi atrasă Republica Moldova în război?

Cum ar trebui să reacționeze autoritățile de la Chișinău și București? Discutăm, la Interviurile PressHUB, cu Alexandru Flenchea, azi analist politic, fost vice prim ministru al Republicii Moldova.

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2022. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumelor „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: