VIDEO Compensarea cu 50 de bani a preţului carburanților, prelungită cu 3 luni

Data:

Compensarea cu 50 de bani a preţului carburanților va fi prelungită cu trei luni. A fost fost luată și o decizie pentru sprijinirea populației care se încălzește cu lemne. În plus, Guvernul anunță creșterea salariilor și pensiilor. Iată câteva dintre declarații susținute de premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 21 septembrie:

„Am desfășurat mai multe activități de analiză atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul coaliției, de unde a reieșit o serie întreagă de demersuri despre care trebuie să ne asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului.

În sensul acesta am discutat și ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiții, vom asigura implementarea programelor din PNRR, ne vom asigura că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar și să gestionăm inflația, concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor, asigurând, totodată, măsurile necesare pentru protejarea populației vulnerabile.

Citește și: Tată, fiu și noră, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iași. Juniorul, 2 zile la muncă, o zi în concediu

În acest sens, Ministerul Finanțelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, va veni în primă lectură cu bugetul, nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar, în luna noiembrie, bugetul să intre la analiză și vot în Parlament”, a spus, miercuri, premierul.

Compensarea preţului carburanților, prelungită

Au fost, de asemenea, discutate măsurile care vor fi adoptate la nivelul Guvernului în ceea ce privește compensarea prețului la carburant.

„Rog Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor ca, în ședința de guvern de săptămâna viitoare, să putem să adoptăm actul normativ. Pentru sprijinirea populației care folosește lemne pentru încălzire am luat, de asemenea, decizia să identificăm măsurile care se impun, astfel încât să avem pe masa guvernului, nu mai târziu de finele acestei luni, proiectul de act normativ astfel încât să putem să adoptăm și măsurile necesare sprijinirii acestui segment de populație”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul mai anunță măsuri și în ceea ce privește eficientizarea energetică.

„A fost luată decizia ca Ministerul Mediului să vină cu acea măsură prin care să sprijinim populația în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, concomitent, desigur, cu măsuri similare care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale”, a mai spus premierul.

Citește și: EXCLUSIV. Tulburătoarea poveste a unei filipineze traficate în România. Cum a fost clasat dosarul la Constanța

Un nou mecanism de cooperare și asociere

În ședința de guvern de astăzi va fi adoptat un proiect de lege care va crea un nou mecanism de cooperare și asociere între unitățile administrativ-teritoriale.

„În felul acesta, vom oferi posibilitatea constituirii consorțiilor administrative, astfel încât să poată să întocmească și să dezvolte proiecte de amploare care să faciliteze atât asigurarea finanțării, cât și un buget consistent pentru dezvoltarea la nivelul comunităților și cetățenii să poată să beneficieze de toate proiectele de dezvoltare pe care noi le-am asumat prin prog”, explică Nicolae Ciucă.

FOTO: gov.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...