VIDEO Cum explică procurorul-șef al DNA că nu mai apar „peștii mari” în dosarele penale

Data:

După trei ani de la momentul în care a preluat conducerea Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa face un scurt bilanț al activității instituției, într-un interviu acordat PRESShub, cu scopul explicit de a-și anunța candidatura pentru un nou mandat.


Autori: Sidonia Bogdan, Răzvan Chiruță


YouTube video

Deciziile Curții Constituționale din ultimii ani au avut consecințe nefaste asupra unor dosare importante instrumentate de procurorii DNA în care erau investigate nume importante din politica românească și mediul de afaceri.

Procurorii DNA au fost obligați să închidă dosare, inculpații să fie eliberați, iar prejudiciile să nu mai fie recuperate de către statul român.

Pe de altă parte, dosare cu prejudicii mari trenează de ani de zile în interiorul DNA și crește astfel riscul prescrierii faptelor, dacă nu sunt trimise mai rapid în judecată.

PRESShub l-a întrebat pe procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, în cadrul unui interviu amplu, de ce nu se mai văd celebrii pești mari în dosarele de corupție, așa cum se întâmpla în perioada mandatelor Laurei Codruța Kovesi.

Totodată, am discutat despre relația din trecut dintre DNA și SRI, în contextul dezvăluirilor fostului șef DNA Daniel Morar, dacă SRI continuă să trimită informări referitoare la posibile fapte de corupție, cum evaluează părțile bune și cele slabe ale instituției în timpul mandatului său și dacă în ultimii trei ani au existat influențe politice asupra DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Plevușca are căutare. Clănțăul de rasă care eventual sfârtecă nu se apropie (onorariu mic) iar instanța aprobă. Avem astfel mult succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...