VIDEO Cum explică procurorul-șef al DNA că nu mai apar „peștii mari” în dosarele penale

Data:

După trei ani de la momentul în care a preluat conducerea Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa face un scurt bilanț al activității instituției, într-un interviu acordat PRESShub, cu scopul explicit de a-și anunța candidatura pentru un nou mandat.


Autori: Sidonia Bogdan, Răzvan Chiruță


Deciziile Curții Constituționale din ultimii ani au avut consecințe nefaste asupra unor dosare importante instrumentate de procurorii DNA în care erau investigate nume importante din politica românească și mediul de afaceri.

Procurorii DNA au fost obligați să închidă dosare, inculpații să fie eliberați, iar prejudiciile să nu mai fie recuperate de către statul român.

Pe de altă parte, dosare cu prejudicii mari trenează de ani de zile în interiorul DNA și crește astfel riscul prescrierii faptelor, dacă nu sunt trimise mai rapid în judecată.

PRESShub l-a întrebat pe procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, în cadrul unui interviu amplu, de ce nu se mai văd celebrii pești mari în dosarele de corupție, așa cum se întâmpla în perioada mandatelor Laurei Codruța Kovesi.

Totodată, am discutat despre relația din trecut dintre DNA și SRI, în contextul dezvăluirilor fostului șef DNA Daniel Morar, dacă SRI continuă să trimită informări referitoare la posibile fapte de corupție, cum evaluează părțile bune și cele slabe ale instituției în timpul mandatului său și dacă în ultimii trei ani au existat influențe politice asupra DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

  1. Plevușca are căutare. Clănțăul de rasă care eventual sfârtecă nu se apropie (onorariu mic) iar instanța aprobă. Avem astfel mult succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce Bolojan stă la bloc și face investiții de 2 miliarde de euro, iar Chirica și Alexe sunt putred de bogați și nu...

Cifre seci, dar elocvente. Bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași pentru anul acesta a fost proiectat cu cheltuieli de 1,6 miliarde de lei din care 1,2 miliarde lei pentru funcționare. Programul de investiții publice se ridică la 390 milioane de lei. Procentual înseamnă că 76% din banii instituției condusă de Costel Alexe vor merge pe funcționare și numai 24% pe dezvoltare.

Cum afectează pensionările masive funcţionarea Justiţiei la Iaşi? Sentinţe întârziate, magistraţi copleşiţi, dosare studiate în ritm alert

Pensionările din sistemul judiciar ieşean şi-a pus serios amprenta pe activitatea de anul trecut a Tribunalului. Numărul dosarelor noi a scăzut puţin, dar numărul tot mai mic de judecători a făcut ca fiecare dintre ei să fie pus în situaţia de a soluţiona câte două dosare pe zi. Jumătate dintre justiţiabili au aflat soluţia găsită de magistraţi la aproape trei luni de la pronunţarea sentinţei.

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...