VIDEO Cum se modifică Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE. Ce avantaje ar putea avea România

Data:

Războiul din Ucraina și criza energetică creată de invazia militară a Rusiei a determinat Comisia Europeană să regândească politicile sale, pentru a scăpa de șantajul Moscovei.

Iar progrese există: UE a reușit să-și reducă dependență de gazul rusesc de la 40% la 9%.

Nu e însă destul. 400 de miliarde de euro pe an spune UE că trebuie cheltuite pentru a face mai repede tranziția la energia verde. Banii vor veni din bugetul uniunii, din Mecanismul de Redresare și Reziliență, din bugetele naționale, dar și din investiții private.

Prin urmare, Mecanismul de Redresare și Reziliență va fi modificat, inclusiv pentru România. Dar doar pe acele segmente care vizează energia.

Sieigfried Mureșan, co-raportor al Parlamentului European pe modificarea legislatiei privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, a explicat la Interviurile PRESShub care sunt direcțiile de lucru la nivel european și cum poate beneficia România de regândirea PNRR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Au fugit de Putin și se pun la adăpost

Un efect mai puţin cunoscut al războiului din Ucraina:...

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...