VIDEO Dezbateri axate pe migrația și rolul UE în lume, la Conferinţa privind Viitorul Europei. Ce propun cetăţenii europeni

Data:

Duminică, 28 noiembrie, al patrulea grup de discuţie al cetăţenilor europeni din cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei s-a reunit pentru o nouă rundă de dezbateri. Dezbaterile s-au axat pe migrația și rolul UE în lume.

Grupul de dezbatere „UE în lume/migrație” a discutat despre rolul UE în lume, inclusiv obiectivele și strategiile pentru securitatea, apărarea, politicile comerciale, ajutorul umanitar și cooperarea pentru dezvoltare; politica externă și politica de vecinătate și extinderea UE.

Pentru mai multe informații cu privire la subiectele acestui grup de dezbatere:

Documente conexe

Ce propun cetăţenii europeni

Care credeţi că ar trebui să fie rolul UE în lume? Cum ar trebui să abordeze problema migraţiei? Aflaţi ce propun cetăţenii europeni din cel de-al patrulea grup de discuţie din cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei urmărind dezbaterea AICI:

Despre Conferința privind Viitorul Europei

Conferința privind Viitorul Europei reprezintă o ocazie unică și oportună pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate.

Componentele conferinței sunt:

  • Platforma digitală multilingvă va fi locul în care cetățenii pot face schimb de idei și trimite contribuții online. Acestea vor fi colectate, analizate, monitorizate și publicate pe tot parcursul conferinței;
  • Evenimentele descentralizate – evenimente online, în persoană* și hibride organizate de persoane și organizații, precum și de autorități naționale, regionale și locale din întreaga Europă;
  • Grupurile de dezbatere implicând cetățeni europeni – vor discuta diferite subiecte și își vor prezenta propunerile; acestea ar trebui să fie reprezentative în ceea ce privește originea geografică, sexul, vârsta, mediul socioeconomic și/sau nivelul de educație ale cetățenilor;
  • Sesiunile plenare ale conferinței – vor asigura că recomandările formulate de grupurile de dezbatere implicând cetățeni europeni de la nivel național și european, împărțite pe teme, sunt dezbătute fără un rezultat prestabilit și fără a limita sfera de aplicare la domenii de politici predefinite.
spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related