marți, 30 noiembrie 2021
AcasăLa ziCulturăVIDEO Fiica lui Lucian Blaga, Dorli, s-a zbătut toată viața încercând să-și...

VIDEO Fiica lui Lucian Blaga, Dorli, s-a zbătut toată viața încercând să-și „recupereze” tatăl care a murit în 1961

Print

Potrivit HotNews.ro, fiica lui Lucian Blaga, Dorli Blaga, s-a zbătut toată viața încercând să-și „recupereze” tatăl care a murit în 1961 gestionînd tot ceea ce a scris, inclusiv corespondență sau recuperînd dosare de la CNSAS.

”Am cunoscut-o pe Dorli Blaga în urmă cu șase ani cînd am lucrat la un film documentar despre tatăl ei, Lucian Blaga, pornind de la cartea ei „Tatăl meu, Lucian Blaga” și de la ultimul roman a lui Blaga, publicat postum, „Luntrea lui Caron”. Dorli avea 85 de ani, deja nu prea mai ieșea din casă (…). I-am adus cartea mea cu „Povestiri de pe Calea Moșilor” despre copilăria mea comunistă, eram convinsă că nu o să o intereseze, avînd în vedere acest gap între generații, însă a citit-o și mi-a zis că a amuzat-o, că i-a amintit de momentele în care fiica ei era mică și mergea la școală”, spune Adina Popescu pentru HotNews.ro.

Tatăl meu, Lucian Blaga

Articolul integral, pe HotNews.ro!

Citește și: Specialist în recrutare: România are nevoie de un contigent de 200 de mii de lucrători străini, dublu față de cât s-a aprobat. E nevoie și de accelerarea procedurilor – PressHub

SursăHot News
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE