VIDEO Fabrica Ford Craiova, preluată de către Ford Otosan. Când va produce primul autovehicul electric

Data:

Preluarea Fabricii de Automobile Ford Craiova de către compania Ford Otosan aduce o nouă investiție, 490 de milioane de euro, precizează premierul Nicolae-Ionel Ciucă, care spune că, în următorii trei ani, aici vor fi produse patru noi tipuri de vehicule și, cel mai important, primul autovehicul complet electric, începând cu anul 2024.

„Am discutat cu președintele Ford Europa, cu managerul general al Ford Otosan, cu staff-ul tehnic al celor două companii despre proiectele următoare.

Investițiile de la Ford Craiova sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene pentru o tranziție verde, pentru a reuși ca, din anul 2035, să producem și să folosim autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero. Ne-am angajat, prin PNRR, ca, până la finele anului 2026, să realizăm 18.000 de stații de încărcat”, a spus, marți, premierul.

Premierul, prezent la preluarea Fabricii de Automobile Ford Craiova de către Ford Otosan

Nicolae Ciucă a discutat marți cu managerul general al Ford Otosan despre posibilitatea venirii în România și a altor investitori parteneri ai companiei Ford Otosan.

„Avem deschidere și sprijinim toate aceste demersuri, care se încadrează în eforturile Guvernului de a proteja economia și locurile de muncă”, a mai spus premierul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...