marți, 30 noiembrie 2021
AcasăInterviurile PressHUBVIDEO Fost procuror DNA: „S-a dat mită în bancnote cântărite”

VIDEO Fost procuror DNA: „S-a dat mită în bancnote cântărite”

Fostul procuror DNA Vasile Doană arată că, în cazul fostului șef al SRI Prahova, colonel Corneliu Păltânea, un afacerist cu interese în rafinăria Astra i-a trimis fostului ofițer 26 pungi cu bani reprezentând taxă de protecție, banii fiind cântăriți. „Îmi trimiți două kilograme de brânză” era ordinul.

Fostul procuror Vasile Doană a declarat în cadrul „Interviurilor Presshub” că, în anii 2000, mita era dată la pungă, banii fiind cântăriți înainte de a fi livrați funcționarilor corupți. El a dat ca exemplu pe fostul ofițer SRI Corneliu Păltânea care, într-un singur an, a cerut și primit de 26 de ori mită, banii fiind livrați la kilogram.

„Aș da un amănunt din acel caz. Îmi aduc aminte că au fost mai multe fapte, pe mai multe linii de corupție. Cea mai importantă a fost pe petrol, fiind zona Prahova. Am stabilit cu certitudine și judecătorii l-au și condamnat pentru această situație, fostul șef al serviciului de informații Prahova, Păltânea, a primit de la un om de afaceri care opera în rafinăria Astra și care simțea nevoia să fie protejat de șeful SRI, contra unei taxe. Am stabilit că într-o perioadă de un an de zile acest om de afaceri i-a oferit, prin angajații lui, dar și prin anumiți angajați ai SRI-ului care au și recunoscut ulterior, 26 de pungi de bancnote, fără ca măcar să le numere. Omul de afaceri îi dădea la cântar, el nu a știut niciodată ce sumă i-a dat șefului SRI Prahova, că spunea la telefon, „îmi trimiți două kilograme de brânză”. Erau, de fapt, două kilograme de bancnote. La capătul celălalt, îi număra Păltînea, cu șoferul lui și un alt tovarăș, fost ofițer SRI care ne-a spus despre ce sume era vorba și noi i le-am identificat și trecut ca atare în rechizitoriu și a fost condamnat”, a declarat Doană.

Trei ani închisoare cu executare

În noiembrie 2012, colonelul (r) Corneliu Păltînea a fost condamnat de instanța supremă la 3 ani închisoare cu executare după ce în perioada 1993-2001, a acordat protecţie unor grupări infracţionale care traficau produse petroliere. Conform procurorilor, fostul ofițer ar fi primit în schimb, de la directorul rafinăriei, produse petroliere în valoare de 500.000 de lei şi sute de mii de lei bani gheaţă.

Fost procuror DNA: „S-a dat mită în bancnote cântărite”
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE