VIDEO Klaus Iohannis, referitor la carburanți: Nu este posibil să plafonezi preţul direct sau să subvenţionezi o parte semnificativă

Data:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus joi că nu este posibilă plafonarea directă sau subvenţionarea semnificativă a preţului carburanților.

„Reducerea accizelor este doar aşa, aparent, la îndemâna guvernelor, în realitate nu este, din cauza legislaţiei europene. Deci la accize e uşor de umblat, dacă vrei să le creşti. Dacă vrei să le scazi, nu se prea poate sub un anumit nivel. Discuţia aici rămâne una doar de teorie matematică (…) Celelalte instrumente la dispoziţia Guvernului sunt, sigur, cele naţionale: să umble la TVA, la sprijin bugetar, la alte mecanisme.
În situaţia în care şi la noi preţurile la pompă au crescut destul de mult, Guvernul a analizat chestiunea şi a ajuns la concluzia că trebuie să facă ceva, atât cât se poate”, a spus președintele, joi, de la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, organizat la Bruxelles.

Klaus Iohannis: Sunt 50 de bani pe care nu îi dai

Președintele a precizat că premierul Nicolae Ciucă l-a asigurat că suma destinată compensării cu 50 bani poate fi suportată de la buget.

„Nu este posibil să plafonezi preţul direct sau să subvenţionezi o parte semnificativă (…).

Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă şi cred că la cei care, spre exemplu, pentru transport de mărfuri, consumă cantităţi mari de carburant se simte la sfârşitul lunii. La unii se simte chiar semnificativ”, a mai spus spus Klaus Iohannis (VIDEO min 18.20).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. Macar Presedintele natiunii spune foarte clar ce poate face , legal ,un Guvern si ce nu poate .Nici jocul accizelor si nici jocul TVA ului nu reduce pretul . Piata este singura care decide . Tot atit de adevarat este insa si chiar exista posibilitatea ca Guvernul sa urmareasca intentiile firmelor ce au ca produs, final ,gazul si petrolul , de a forma un cartel al preturilor . Aici guvernul poate inteveni cum poate interveni , prin solicitari directe , dar ce duc spre decizii benevole , asupra producatorilor si vinzatorilor de produse petroliere . Cetatenul ar trebui sa faca diferenta intre discursul gaunos si politic si realitatea juridica . Nu se intimpla asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului. Ce înseamnă acest lucru pentru noi

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului, dacă...

Amazon are probleme financiare la Iași. Este cel mai mare angajator IT din oraș

Amazon are probleme financiare la Iași. Filiala din Moldova...

Construcția de locuințe, în declin consistent. Care sunt cauzele

Construcția de locuințe este aproape de prăbușire, potrivit datelor...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...