Maia Sandu: Deputații europeni ne-au fost alături atunci când grupări corupte au capturat statul

Data:

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a făcut vineri o vizită la Chișinău, unde promis că UE va sprijini, în continuare, Republica Moldova.

„Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături de voi toți. Vom fi puternici și uniți în convingerile noastre. Moldova aparține familiei europene. UE va fi alături de dumneavoastră”, a spus Roberta Metsola.

„Am avut o discuție foarte bună astăzi cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe care m-am bucurat să o revăd la Chișinău într-o perioadă când sprijinul Uniunii Europene contează foarte mult pentru țara noastră.

Parlamentul European a fost întotdeauna de partea cetățenilor Republicii Moldova în demersul lor pentru democrație și stat de drept, contra corupției. Deputații europeni ne-au fost alături atunci când grupări corupte au capturat statul, punându-l în slujba intereselor oligarhice. Sprijinul constant al legislativului european a fost vital pentru menținerea țării noastre pe calea democratică. A fost și prima instituție europeană care a spus clar și tare că ne susține în demersul de obținere a statutului de țară candidată la UE”, a spus Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu: mizăm pe o susținere la fel de puternică și solidară în viitor

Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul acordat.

„Am subliniat că mizăm pe o susținere la fel de puternică și solidară în viitor. Avem nevoie de ea pentru a depăși consecințele dramatice ale războiului pe care Rusia îl poartă contra statului vecin și prieten Ucraina. Avem nevoie de susținere și pentru a începe cât mai rapid negocierile de aderare”, a mai spus Maia Sandu.

Prezená președintei Parlamentului European în Republica Moldova are loc după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut joi o vizită la Chișinău.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...