VIDEO Masca rămâne obligatorie în toate instituțiile europene. Măsuri pentru politicienii care vin din toată Europa

Data:

În timp ce tot mai multe țări din Uniunea Europeană elimină restricțiile de pandemie, în interiorul instituțiilor forurilor europene, masca trebuie purtată în continuare. Iar pentru a avea acces în interior, aceștia trebuie să prezinte și certificatul verde. 

YouTube video

În interiorul instituțiilor europene au rămas în vigoare restricțiile care limitează răspândirea virusului Sars-Cov-2. În timpul ședințelor, oamenii păstrează distanța socială chiar și cu masca de protecție.

La Comisia Europeană, la Consiliul UE, dar și la Parlamentul European, purtarea măștii este încă obligatorie la interior. Deși în Belgia, majoritatea restricțiilor au fost anulate. O explicație ar fi ca aici lucrează oameni din toate țările membre, iar în multe dintre ele, restricțiile nu s-au anulat.

Danemarca a fost prima țară europeană care a renunțat, de la 1 februarie, la restricții, inclusiv la purtarea măștii și la certificatul verde. A urmat Franța, iar din 7 martie, nici Belgia nu mai impune prezentarea certificatului Covid.

Cu toate acestea, în multe țări, autoritățile le recomandă oamenilor să poarte masca în locurile aglomerate.

Parlamentul European
Parlamentul European
spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...