VIDEO Nicușor Dan anunță că va respinge majoritatea proiectelor lăsate moștenire de Gabriela Firea: „Acest oraș nu se mai poate dezvolta în stilul haotic”

Data:

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat duminică, într-o conferință de presă, că va propune propune Consiliului General respingerea majoritatii proiectelor imobiliare moștenite din mandatul Gabrielei Firea, după ce a finalizat analiza celor 42 de Planuri Urbanistice Zonale și a sesizat numeroase nereguli.

„Împreună cu colegii din Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism (CTATU), am prezentat în conferința de presă de azi o analiză la zi a chestiunilor urbanistice și o viziune asupra modului în care trebuie să se facă pe viitor dezvoltarea urbană a Bucureștiului.
Am spus că acest oraș nu se mai poate dezvolta în stilul haotic și chiar nociv în care s-a dezvoltat până acum, că trebuie impuse și respectate reguli care să asigure o dezvoltare urbană echilibrată, prin care să se dea prioritate interesului public, al întregii comunități bucureștene”, a scris Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

„Voi propune respingerea în Consiliul General al Capitalei a documentațiilor de urbanism care încalcă legea”

Edilul spune că, de-acum înainte, va trebui respectată o grilă de criterii clare, obiective, conform legii.

„Am prezentat felul în care aceste criterii au fost sau, mai bine zis, NU au fost respectate în documentațiile de urbanism realizate în trecut, în timpul precedentei administrații.

Analiza CTATU asupra a 42 de documentații de urbanism și tabelul sintetic aferent (majoritar colorat în roșu, deci cu diverse probleme) ne avertizează pe toți că au fost mari lacune în evaluare și că e obligatorie o schimbare radicală a modului în care administrația locală apără interesul public.

Cum vom proceda de acum înainte pentru o dezvoltare urbană corectă? Vom fi clari și transparenți cu investitorii din sectorul imobiliar, vom preciza riguros grila de criterii care va trebui îndeplinită, vom impune respectarea legii și refacerea documentațiilor de urbanism acolo unde e cazul, vom cere investitorilor în mod concret, în scris, să participe, alături de primărie, la crearea infrastructurii rutiere, sociale sau de mediu în zonele pe care doresc să le dezvolte din punct de vedere imobiliar.

De asemenea, voi propune respingerea în Consiliul General al Capitalei a documentațiilor de urbanism care încalcă legea, impunând ca orice astfel de documentații să se ridice la standardele legale necesare și să respecte ca la carte interesul public”, a mai scris Nicușor Dan pe Facebook.

Potrivit HotNews.ro printre cele mai controversate proiecte imobiliare din această listă se numără: un bloc de 6 etaje între 6 clădiri monument istoric, pe Calea Victoriei, vizavi de Casa Vernescu, blocuri de 5 și 7 etaje printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă, un bloc de 6 etaje în centrul istoric, vizavi de Banca Națională, un bloc de 4 etaje pe Șos Kiseleff 39, în locul casei interbelice demolate în 2010, în baza unei autorizații emise ilegal de fostul primar Sorin Oprescu, un bloc de șase etaje pe bd Pache Protopopescu 33-35, în locul unei case în stil neoromânesc, demolate în 2020.

Amănunte, pe HotNews.ro!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...