sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziEducațieVIDEO Noua condiție anunțată de Iohannis pentru ca școlile să poată funcționa...

VIDEO Noua condiție anunțată de Iohannis pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică

La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară instituită pentru evitarea răspândirii pandemiei. Și nu va exista o prelungire a acesteia, a precizat președintele României, joi, la Palatul Cotroceni, într-o declarație de presă.

Condiția pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică

Klaus Iohannis a anunțat și noua condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică: gradul de vaccinare a personalului.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare” , a spus președintele.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE