VIDEO Novak Djokovic câștigă apelul împotriva retragerii vizei și poate rămâne în Australia

Data:

UPDATE 9.50: Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat luni că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovic, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare, transmite News.ro.

UPDATE 8.30:

Novak Djokovic a câștigat apelul împotriva deciziei de a i se retrage viza și primește acordul de a intra în Australia, transmite The Guardian. Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi. Judecătorul Kelly a remarcat că guvernul australian i-a acordat viza lui Djokovic înainte de a ajunge în Australia, iar la ajungerea în țară viza i-a fost ridicată – după cum arată transcriptul publicat de publicația locală The Australian.

UPDATE

Ordinul de deportare a lui Novak Djokovic a fost prelungit până la ora 20:00, ora Australiei, la solicitarea avocatului care reprezintă Ministerul Australian al Afacerilor Interne.

UPDATE

Audierea în cazul apelului formulat de Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră, însă, din cauza unor probleme tehnice, nu poate fi transmisă live de tribunal. Numărul 1 mondial urmează să afle dacă poate rămâne în Australia sau revine în Europa. Audierea ar fi trebuit să înceapă la ora 01.00, ora României. Un purtător de cuvânt al tribunalului a anunţat după jumătate de oră că audierea a început.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de „o lipsă totală de probe” atunci când li s-a cerut să explice de ce există motive pentru anularea vizei.

Woods a spus că descrierea că „toate şi numai” dovezile anterioare expuse au stat la baza deciziei înseamnă că orice problemă din probele anterioare poate invalida decizia finală. Articolul complet poate fi citit pe site-ul G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...