VIDEO Parlamentul European. Agenda săptămânii: Pactul Verde, rezervele de gaz, Ucraina

Data:

Săptămâna aceasta, eurodeputații vor vota planurile de reducere a emisiilor de carbon, de mărire a rezervelor de gaze și de sprijinire a țărilor care găzduiesc refugiați ucraineni. Toate acestea în cadrul sesiunii plenare din 22-23 iunie.

Tranziția verde

Miercuri, Parlamentul va vota trei legi care fac parte din pachetul „Pregătiți pentru 55”, după amânarea acestora în cadrul sesiunii plenare precedente. Acestea includ modificări ale Sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii, o nouă taxă pe carbon la importuri și înființarea unui fond pentru a-i ajuta pe cei afectați de sărăcia energetică și de mobilitate.

Pachetul „Pregătiți pentru 55” face parte din eforturile UE împotriva schimbărilor climatice, și își propune reducerea emisiilor în UE cu 55% până în 2030 și emisii nete zero până în 2050.

Rezervele de gaz ale UE

Parlamentul va dezbate și va vota planul de refacere mai rapidă a rezervelor strategice de gaze naturale ale UE înaintea iernii, pentru a asigura suficient gaz pentru încălzire și industrie.

Ucraina

Deputații europeni vor discuta miercuri și vor vota joi măsurile menite să sprijine țările care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina. Ei vor discuta, de asemenea, despre relațiile Rusiei cu partidele politice extremiste din UE.

Aflați cum sprijină UE și Parlamentul European Ucraina de la începutul războiului

Summitul UE: candidaturile Ucrainei și Moldovei

Deputații europeni își vor defini așteptările pentru summitul european din 23-24 iunie, inclusiv în chestiunea acordării statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Moldova.

Certificatul UE privind COVID

Parlamentul urmează să aprobe joi prelungirea certificatului digital UE Covid pentru încă 12 luni. Scopul este de a contribui la asigurarea liberei circulații în UE. Certificatul expiră pe 30 iunie.

Premierul Croației în Parlament

Premierul croat Andrej Plenković va discuta miercuri cu deputații europeni despre starea UE și despre provocările cu care aceasta se confruntă. Este a patra dezbatere din seria „Aceasta este Europa”, după discuțiile cu premierul irlandez Micheál Martinprim-ministra Estoniei, Kaja Kallas și prim-ministrul italian, Mario Draghi.

Președintele Zambiei, Hakainde Hichilema, se va adresa europarlamentarilor joi.

Alte puncte pe agenda Parlamentului


Luni președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, va răspunde întrebărilor comisiei pentru afaceri economice cu privire la efectele războiului din Ucraina și a inflației din zona Euro.

Aflați mai multe AICI! Sursă: europarl.europa.eu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...