VIDEO Precizările premierului Ciucă referitoare la acordarea voucherelor pentru persoanele vulnerabile

Data:

Guvernul adoptă, în cadrul şedinţei de luni, proiectul de ordonanţă privind acordarea de vouchere pentru persoanele vulnerabile, măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

Două proiectele de acte normative au fost incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 9 mai 2022. Unul dintre ele este PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora.

„De acest pachet vor beneficia trei milioane de persoane o dată la două luni. Valoarea totală a măsurii este de 3,1 miliarde lei. Jumătate va fi finanțată din fonduri europene. Valoarea voucherelor va fi de 50 de euro”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern din 9 mai.

Al doilea este PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Declarațiile susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de guvern din 9 mai:

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...