VIDEO | Premierul Florin Cîțu, după tragedia de la Constanța: Am cerut demiterea managerului spitalului / L-am demis pe șeful ANMCS

Data:

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că este de neacceptat ce s-a întâmplat la Constanța unde 7 pacienți și-au pierdut viața în urma unui incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase. El a anunțat că l-a demis pe șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). De asemenea, Cîțu a precizat că a cerut primarului Constanța să demită managerul spitalului.

Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate este instituția care acreditează spitalele din România în vederea funcționării.

Președintele ANMCS este Vlad Teodor Berbecar, medic și membru fondator al Asociaţiei Caravana cu Medici. Vlad Teodor Berbecar fusese numit în funcția de președinte al ANMCS în mai 2021, pentru un mandat de 5 ani.

„l-am sunat pe domnul primar al Constantei Virgil Chițac si i-am cerut să o demita pe doamna manager al spitalului de boli infectioase. In același timp am semnat ordinul prin care l-am demis pe presedintele ANMCS care de când a intrat in funcție nu a mai facut nicio evaluare si era in atributiile sale să faca evaluari în privința acreditărilor a spitalelor, mai ales că la acest spital am descoperit mai multe nereguli”, a spus Cîțu.

YouTube video

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related