VIDEO Premieul Nicolae Ciucă: Vom suplimenta bugetul programului Anghel Saligny cu 15,5 miliarde de lei

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că urmează să fie adoptat un act normativ prin care Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” va fi suplimentat cu aproximativ 15,5 miliarde de lei, dar și o ordonanță de urgență prin care vor fi instituite măsuri în vederea creșterii gradului de absorbție pentru fondurile europene

„În acest sens, pentru toți beneficiarii Programului Operațional Infrastructură Mare, Taxa pe Valoarea Adăugată va fi suportată de la bugetul de stat pentru domeniile care privesc dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor și creșterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin exploatate și aici vorbim de biomasă, de biogaz și geotermal și, desigur, sunt o serie de alte elemente de decizie, pe care le vom lua, astfel încât fondurile europene să poată fi direcționate către domeniile unde este cea mai mare nevoie de ele.

Tot în baza unei hotărâri, pe care am luat-o ieri, în coaliție, vom adopta un act normativ, prin care vom suplimenta bugetul la Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu aproximativ 15,5 miliarde: 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze. În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde și ea va viza, cu preponderență, modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și, așa cum menționam, extinderea rețelei de gaze”, a spus premierul.

Indemnizație lunară similară celei plătite în perioada de pandemie

Premierul a vorbit și despre unele măsuri privind atenuarea impactului pe care îl produce actuala criză și, în mod special, actuala criză a prețurilor la energie și gaze, precum și efectele generate de războiul din Ucraina.

„Vom adopta un act normativ, prin care vom continua să protejăm economia și locurile de muncă și, astfel, pentru companiile unde se încetează activitatea vom asigura o indemnizație lunară similară celei plătite în perioada de pandemie, respectiv 75% din salariul de bază”, a mai spus Niolae Ciucă.

Declarații susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 6 aprilie:

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, deși termenul a fost deja depășit 

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, printr-o hotărâre...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...