VIDEO Preşedintele Consiliului European, la București: Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spaţiul Schengen

Data:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat luni, la București, că trebuie luată o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spaţiul Schengen.

Oficialul european, care a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, s-a declarat convins că Uniunea Europeană va fi mai sigură dacă România ar intra în spaţiul Schengen.

„Este clar pentru mine că România a îndeplinit toate obligaţiile necesare pentru a adera şi sper că se va găsi o soluţie posibilă şi o să fac tot ce pot eu pentru a obţine această decizie cât mai curând. Este un obiectiv comun al nostru în 2023. O să continuăm să lucrăm împreună. Eu înţeleg această dezamăgire a cetăţenilor. Aş vrea să pot să spun oamenilor din România că există şi sprijin la nivel european ca România să adere la spaţiul Schengen cât mai curând posibil”, a declarat Charles Michel.

Preşedintele Consiliului European a afirmat că migraţia este o provocare la nivelul UE şi a precizat că o discuţie pe această temă va avea loc din nou în iunie.

„Vă puteţi baza pe mine, pe preşedintele dumneavoastră, toţi oamenii din România ar trebui să ştie că eu o să fac tot posibilul. Libera circulaţie este ceva fundamental la nivelul UE”, a declarat Charles Michel.

Citește și: 50 de ONG-uri fac un apel către senatori: Libertatea de exprimare și dreptul la protest trebuie, din nou, apărate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Administrația Prezidențială)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...