VIDEO Primar sancționat pentru că și-a aprins țigara în sala de ședințe a Consiliului Local

Data:

De ceva vreme la în comuna Stâlpeni, județul Argeș, ședințele autorităților, care intră sub incidența obligației respectării transparenței decizionale, sunt transmise live și înregistrate online.

Numai că, uneori, înregistrarea „merge” și după ce acestea se sfârșesc, arătând public ce se întâmplă după aceste întâlniri: vedem fie începutul ședinței de partid, de unde aflăm câți membri are PSD în Stâlpeni, fie cum se comportă aleșii locali când cred că nu îi vede nimeni și nu trebuie să se mai prefacă altfel de cum sunt.

Așa se face că în 8 decembrie 2022, crezând că transmisia s-a oprit, primarul comunei Stâlpeni, Gabi Șerbănoiu, și-a aprins o țigară în interiorul Căminului de la Rădești, imobil prevăzut cu o mochetă textilă pe podea. Fapta, respectiv fumatul în spații închise, este sancționată de Legea 349/2002, interzicând fumatul în spații închise.

Citește și Dr. Andrei Baciu: Una din două persoane născute astăzi va fi diagnosticată cu cancer cândva, pe parcursul vieţii

La peste 40 de zile de la încălcarea legii, respectiv în data de 26 ianuarie 2023, Gazeta de Stâlpeni a sesizat public, printr-un articol, despre încălcarea legii de către primarul comunei, postând și o secvență video din înregistrarea publică de la Dezbaterea bugetului pentru 2023, unde se vede clar producerea faptei.

Continuarea, în Gazeta de Stâlpeni.

Fumatul în spaţii publice închise, acesta e un sport destul de des întâlnit printre oficialităţi, de rang mai înalt sau mai mic. Acum câţiva ani, prim-ministrul de atunci, Sorin Grindeanu, a fost surprins în timp cu trăgea cu sete dintr-o ţigară în biroul din Parlament al şefului PSD, Liviu Dragnea.

O opinie despre fumatul în spațiul public, în Argeșul Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să vopsești ouăle de Paște

Cum să vopsești ouăle de Paște, în roșu sau...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...