VIDEO Proteste ample la Moscova și alte orașe rusești împotriva războiului din Ucraina

Data:

Mii de persoane au protestat la Moscova, Sankt-Petersburg și alte 38 orașe rusești împotriva deciziei lui Putin de a declanșa război cu Ucraina.

Sute de oameni au fost reținuți de forțele de ordine.

Sute de ruși au fost reținuți în orașe din întreaga țară pentru că au protestat împotriva războiului împotriva Ucrainei, au declarat joi observatori independenți, citați de The Moscow Times.

În al patrulea oraș ca mărime din Rusia, Ekaterinburg, peste 100 de persoane au participat la un protest împotriva războiului, potrivit site-ului de știri Znak.com.

Citește și: VIDEO Un avion rus lansează o rachetă înspre o casă în care erau și copii

Protestarii singuri – în esență singura formă legală de protest public din Rusia – au ieșit de la orașul Tolyatti, din sud, la orașul Khabarovsk din Orientul Îndepărtat.

Site-ul de monitorizare a poliției OVD-Info a raportat aproape 100 de rețineri numai la Moscova, St. Petersburg și alte orașe rusești pentru organizarea de pichete împotriva războiului.

De exemplu, activista proeminentă pentru drepturile Marina Litvinovich le-a cerut joi rușilor să participe la o „plimbare” împotriva războiului, la ora 19:00, ora Moscovei, inclusiv în Piața Pușkin din centrul Moscovei.

La scurt timp după aceea, autoritățile au reținut-o în fața casei ei, a informat postul independent Dozhd.

Ulterior, mai mulți protestatari anti-război care s-au adunat la Ambasada Ucrainei la Moscova au fost reținuți.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.