luni, iunie 21, 2021
AcasăProiecte editorialeBani EuropeniVideo: Cum a ratat PSD construirea spitalelor regionale, interviu cu fostul ministru...

Video: Cum a ratat PSD construirea spitalelor regionale, interviu cu fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu

“România ar fi trebuit să aibă gata studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale încă din 2017 și existau toate condițiile necesare pentru aceasta”, declară la RFI fostul ministru al Sănătății din guvernul technocrat, Vlad Voiculescu. Reacția sa vine după ce comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a criticat din nou Guvernul de la București în legătură cu construirea spitalelor regionale, afirmând că așteaptă de un an ca Bucureștiul să se decidă în legătură cu finanțarea alocată de Comisie. Corina Crețu a avertizat că România riscă să piardă banii europeni

După cum notează publicația Euractiv, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că banii europeni ar fi mult prea puțini pentru valoarea estimată a investiției, în condițiile în care doar un spital regional ar necesita fonduri de 400 de milioane de euro.

Cele trei spitale regionale urmau a fi construite la Iași, Craiova și Cluj. În cazul în care acestea nu vor fi gata în proporție de cel puțin 90% până la finele perioadei de finanțare 2014-2020, banii europeni se vor pierde.

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și RFI România în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

CELE MAI CITITE