VIDEO Reacții în lanț din partea magistraților cu privire la sancțiunile CSM de ieri

Data:

„Suntem consternați și deosebit de îngrijorați de sancțiunile aplicate colegilor judecători și, mai ales, de disproporționalitatea dintre acuzațiile aduse acestora și sancțiuni”, spune procurorul militar Bogdan Pîrlog, în cazul deciziei CSM de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

„Există, în cadrul sistemului judiciar, o îngrijorare, că aceste sancțiuni ar putea fi în legătură, nu neapărat cu acuzațiile aduse, ci cu prestația, fie dată de poziția publică a judecătorului Danileț, fie de dosarele instrumentate de-a lungul timpului sau care sunt în curs de instrumentare de către colegii de la Constanța. (…)

Nu putem să excludem posibilitatea ca aceste sancțiuni, extrem de grave, să fi fost un semnal transmis întregului sistem judiciar, că “puterea este la noi, în cadrul Secției pentru Judecători și nu la autoritățile Comisiei Europene”, a mai declarat procurorul.

Procurorul militar Bogdan Pîrlog, despre decizia de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț / 14 decembrie 2021

Bogdan Pîrlog este procuror militar și președintele Asociației Inițiativa pentru Justiție.

Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent redactor-șef la publicația Vrancea24, Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent Academia Cațavencu, Ziua și Cotidianul, realizator de talk-show la Realitatea TV Focșani si TV Diplomatic Focșani, corespondent Romania TV pana in 2014. De asemenea, este coordonator al Realitatea de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.