VIDEO Reacții în lanț din partea magistraților cu privire la sancțiunile CSM de ieri

Data:

„Suntem consternați și deosebit de îngrijorați de sancțiunile aplicate colegilor judecători și, mai ales, de disproporționalitatea dintre acuzațiile aduse acestora și sancțiuni”, spune procurorul militar Bogdan Pîrlog, în cazul deciziei CSM de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

„Există, în cadrul sistemului judiciar, o îngrijorare, că aceste sancțiuni ar putea fi în legătură, nu neapărat cu acuzațiile aduse, ci cu prestația, fie dată de poziția publică a judecătorului Danileț, fie de dosarele instrumentate de-a lungul timpului sau care sunt în curs de instrumentare de către colegii de la Constanța. (…)

Nu putem să excludem posibilitatea ca aceste sancțiuni, extrem de grave, să fi fost un semnal transmis întregului sistem judiciar, că “puterea este la noi, în cadrul Secției pentru Judecători și nu la autoritățile Comisiei Europene”, a mai declarat procurorul.

Procurorul militar Bogdan Pîrlog, despre decizia de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț / 14 decembrie 2021

Bogdan Pîrlog este procuror militar și președintele Asociației Inițiativa pentru Justiție.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent redactor-șef la publicația Vrancea24, Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent Academia Cațavencu, Ziua și Cotidianul, realizator de talk-show la Realitatea TV Focșani si TV Diplomatic Focșani, corespondent Romania TV pana in 2014. De asemenea, este coordonator al Realitatea de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...