VIDEO Regionalizarea României începe cu agențiile de dezvoltare, pe fonduri europene

Data:

România, cu 8 agenții de dezvoltare pe regiuni, este în ultima grupă din UE la îndeplinirea indicatorilor de dezvoltare digitală, e-guvernare, inovare și activitate colaborativă în IMM. 270 de milioane de euro vor merge către mediul de afaceri din vestul țării.

YouTube video

Sorin Maxim, director general Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, explică, într-un interviu pentru PressHUB, că autonomia regională va crește prin negocierile directe cu Comisia Europeană pentru banii europeni.

Acțiunea celor opt ADR reunite în asociația ROREG reprezintă o formă incipient și eficientă de regionalizare administrativă.

spot_imgspot_img
Brîndușa Armanca
Brîndușa Armanca
Ziaristă, scriitoare şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director timp de şase ani. Realizează rubrica Media culpa în revista „22” și continuă corespondențele la Radio Europa liberă. În afara sutelor de articole de presă, interviuri, emisiuni de radio şi televiziune care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat volume de media și a realizat filme documentare recompensate cu premii naționale și internaționale, iar activitatea culturală cu Distincția Academiei Române și cu o înaltă distincție culturală a din partea ministrului culturii ungar pentru diplomație culturală. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații ca GDS, Societatea Timișoara, AZIR/AEJ, ECREA.
1 COMENTARIU
  1. Este usor obeservabil cum pe mai toate palierele de la cele administrative la cele ce tin de sistemele de pensii si salarii sau chiar pe unele paliere economice nu se intervine brutal . Totul este planificat in timp si egalizarea sau tendinta de egalizare devine parte a trecerii timpului .Pe masura ce timpul trece diferentele actuale se vor estompa . Unele avantaje , create prin legislatie preferentiala , vor fi oprite in loc pe masura ce restul de beneficii vor creste datorita dezvoltarii si cresterii PIBului . Inca ciitiva ani vor fi unii mai avantajati decit altii anume cei protejati prin deciziile legislative bine ancorate si greu modificabile . Este evident ca societatile construite pe astfel de beneficii nejustificate si pe coruptie endemica nu vor reusi sa se sustina in timp .Din acest motiv Statul are obligatia sa intervina si legile din UE vor rectifica totul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...