vineri, 20 mai 2022
AcasăInterviurile PressHUBVIDEO Rusia este deja în război cu toată Europa. Expert polonez, despre...

VIDEO Rusia este deja în război cu toată Europa. Expert polonez, despre riscul nuclear

Șansele ca Rusia să folosească arme nucleare sunt mici, a explicat la Interviurile PressHUB Marek Menkiszak, șeful departamentului rus de la Centrul pentru Studii Orientale din Polonia.

Rusia este deja în război cu toată Europa. Expert polonez, despre riscul nuclear

Marek Menkiszak a fost membru al grupului operativ UE – Rusia la Institutul UE pentru Studii de Securitate între 2008 și 2009 și a participat la Academia Transatlantică, organizată de German Marshall Fund al Statelor Unite, la Washington, în 2015.

Expertul afirmă că Polonia este prima țintă a rușilor, în cazul unui război lărgit, dar polonezilor nu le mai este frică de Rusia. Asta și pentru că s-au pregătit din timp pentru șantajul energetic folosit de Moscova.

Discutăm cu Marek Menkiszak, la Interviurile PressHUB, despre ce va face Rusia dacă pierde războiul, despre faptul că Vestul nu a crezut în rezistența Ucrainei și despre cum poate fi ajutat Kievul mai mult.

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2022. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumelor „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE