VIDEO Rusia este deja în război cu toată Europa. Expert polonez, despre riscul nuclear

Data:

Șansele ca Rusia să folosească arme nucleare sunt mici, a explicat la Interviurile PressHUB Marek Menkiszak, șeful departamentului rus de la Centrul pentru Studii Orientale din Polonia.

YouTube video

Marek Menkiszak a fost membru al grupului operativ UE – Rusia la Institutul UE pentru Studii de Securitate între 2008 și 2009 și a participat la Academia Transatlantică, organizată de German Marshall Fund al Statelor Unite, la Washington, în 2015.

Expertul afirmă că Polonia este prima țintă a rușilor, în cazul unui război lărgit, dar polonezilor nu le mai este frică de Rusia. Asta și pentru că s-au pregătit din timp pentru șantajul energetic folosit de Moscova.

Discutăm cu Marek Menkiszak, la Interviurile PressHUB, despre ce va face Rusia dacă pierde războiul, despre faptul că Vestul nu a crezut în rezistența Ucrainei și despre cum poate fi ajutat Kievul mai mult.

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related