VIDEO serie specială | Ucraina, războiul sfârșitului unei lumi

Data:

Elisabeth Pulvas are 23 de ani și, până pe 24 februarie, ducea o viață normală. Apoi, totul s-a rupt. S-a refugiat la București, după câteva zile petrecute în buncărele din Kiev. Iar acum, ne ajută pe noi, românii, să înțelegem că lupta ucrainenilor cu rușii nu e recentă.

PressHUB vă prezintă o serie specială, în trei episoade, în care vom vorbi despre momente importante din istoria confruntărilor dintre Ucraina și ruși.

În primul episod, ne amintim despre Holodomor, genocidul prin înfometare comis de Stalin în Ucraina, în 1933.

YouTube video

În episodul al doilea, discutăm despre „Revoluția demnității” din 2014, care a pornit de la dorința ucrainenilor de a adopta valorile Uniunii Europene.

YouTube video

Iar în episodul al treilea, prezentăm mărturii ale unor oameni care luptă astăzi, cu arma în mână, pe frontul deschis în Ucraina de Rusia.

YouTube video

Seria specială video este transmisă pe paginile de Facebook și Youtube ale PressHUB. Vă invităm să vă abonați, pentru a nu pierde nici un episod.

De asemenea, poate fi vizionată și pe presshub.ro

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în...

Chirica a curățat râul care traversează Iașul chiar când s-a umplut de pești | Reporter de Iași

Chirica a curățat râul care traversează Iașul tocmai când...

Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors la primărie

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) la primăria Capitalei,...

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...