vineri, 20 mai 2022
AcasăInterviurile PressHUBVIDEO serie specială | Ucraina, războiul sfârșitului unei lumi

VIDEO serie specială | Ucraina, războiul sfârșitului unei lumi

Elisabeth Pulvas are 23 de ani și, până pe 24 februarie, ducea o viață normală. Apoi, totul s-a rupt. S-a refugiat la București, după câteva zile petrecute în buncărele din Kiev. Iar acum, ne ajută pe noi, românii, să înțelegem că lupta ucrainenilor cu rușii nu e recentă.

PressHUB vă prezintă o serie specială, în trei episoade, în care vom vorbi despre momente importante din istoria confruntărilor dintre Ucraina și ruși.

În primul episod, ne amintim despre Holodomor, genocidul prin înfometare comis de Stalin în Ucraina, în 1933.

Ucraina, războiul sfârșitului unei lumi

În episodul al doilea, discutăm despre „Revoluția demnității” din 2014, care a pornit de la dorința ucrainenilor de a adopta valorile Uniunii Europene.

Revoluția Demnității, lupta pe viață și pe moarte pentru ca Ucraina să fie în Europa

Iar în episodul al treilea, prezentăm mărturii ale unor oameni care luptă astăzi, cu arma în mână, pe frontul deschis în Ucraina de Rusia.

„Mamă, vei ucide dragonul cu rachete?”. Episodul 3 despre Ucraina: femei în război

Seria specială video este transmisă pe paginile de Facebook și Youtube ale PressHUB. Vă invităm să vă abonați, pentru a nu pierde nici un episod.

De asemenea, poate fi vizionată și pe presshub.ro

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2022. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumelor „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE