VIDEO Sesiunea de final a Conferinței privind Viitorul Europei

Data:

spot_img

În data de 9 mai este marcată aniversarea Declarației Schuman, considerat actul fondator al UE. În această zi, în urmă cu un an, a fost lansată Conferința privind Viitorul Europei pentru a aduna ideile cetățenilor și pentru a afla ce-și doresc ei de la viitor.

„Sesiunea de final a Conferinței care va avea loc anul acesta, la Strasbourg, va încununa călătoria în care timp de un an am adunat și dezbătut împreună cu cetățenii idei despre cum ar trebui să folosească UE oportunitățile și provocările viitoare”, precizează Biroul Parlamentului European în România.

Raportul final va fi prezentat președinților Parlamentului European, Consiliului și Comisiei pentru a ajuta la stabilirea viitoarei agende a UE.

Urmăriți sesiunea LIVE, pe 9 mai, de la ora 13:00 (ora României), pe pagina de Facebook a Biroului Parlamentului European în România.
Aflați mai multe despre ceremonia de încheiere a Conferinței, urmărind videoclipul:

Claudiu Vatau, unul dintre românii participanți la „Conferinţa privind viitorul Europei“

Claudiu Vatau este unul dintre românii participanți la „Conferinţa privind viitorul Europei“, exerciţiu care le-a permis cetăţenilor europeni să-şi exprime părerea cu privire la politicile şi funcţionarea viitoare a Uniunii Europene, o ocazie pentru aceștia și pentru societatea civilă de a contura viitorul UE și, totodată, un proiect pentru o democrație europeană funcțională.

Românii pot schimba viitorul Uniunii Europene. Propunerile lui Claudiu Vatau
Claudiu Vatau

„Nu cred că este suficient ca cetățeanul să fie implicat doar o dată la 4 sau 5 ani, când este chemat la vot”, este de părere Claudiu Vatau, un tânăr economist care administrează o mică afacere în domeniul hotelier în Timișoara.

Conferința privind viitorul Europei a reprezentat, pentru tănărul antreprenor, o provocare și o șansă de a contribui la aducerea la zi a priorităților Uniunii Europene pentru generațiile viitoare.

Patru grupuri de persoane care reunesc nu mai puţin de 800 de cetăţeni din toate mediile şi din toate colţurile UE, împărţiţi astfel încât să reflecte diversitatea demografică şi socială a uniunii, au deliberat şi formulat recomandări concrete cu privire la direcţia în care doresc să se îndrepte Europa în viitor.  

Grupurile de dezbatere ale cetăţenilor europeni au fost organizate în comun de Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană, iar participanţii au fost aleşi aleatoriu de către o societate de sondaj independentă, ţinându-se cont de cinci criterii, pentru a reflecta diversitatea UE: originea geografică (naţionalitatea şi mediul urban/rural), sexul, vârsta, mediul socio-economic şi nivelul de educaţie

Citește și: Românii pot schimba viitorul Uniunii Europene. Propunerile lui Claudiu Vatau

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related