VIDEO Stomatologia, în zodia COVID. Cum a schimbat pandemia modul în care suntem tratați la dentist

Data:

În data de 21 martie, ministrul de Interne, Marcel Vela, dădea citirii ordonanţei militare numărul 2, iar la articolul 1 aceasta dispunea suspendarea activităţii cabinetelor stomatologice. Erau permise prin excepţie doar intervenţiile de urgenţă.Ce a însemnat acest lucru? Cum i-a afectat pandemia şi haosul informaţional pe stomatologi şi pe pacienţi?

La această întrebare, plus multe altele legate de modul în care pandemia a schimbat stomatologia, răspund trei medici din diferite zone ale ţării. Aceştia vin şi cu dezvăluiri despre cum li s-au pus beţe în roate, acuză că li s-au impus restricţii nenecesare şi că dacă n-ar fi fost solidari, mare parte dintre cabinete s-ar fi închis.

De asemenea, medicii anunţa demersuri legate de politică de preţuri, anunţă o iniţiativă pentru pacienţi şi vorbesc despre necesitatea legii care guvernează activitatea dentiştilor din România.

Urgenţa medicală înseamnă durere, inflamaţie, o fractură a unui dinte, o margine tăioasă… (…) o proteză totală scăpăta din mâna unui om mai în vârstă şi spartă… Colegiul Medicilor Stomatologi a definit urgenţele ca şi cum ar fi nişte urgenţe absolute (…) E foarte interesant faptul că o urgenţă era să zicem incizia unui abces cauzat de un dinte infectat dar extracţia dintelui infectat nu aveai cum să o faci. Colegiul Medicilor a interzis efectuară extracţiilor dentare de ca şi cum nu erau urgenţe. Noi tratăm numai efectele, nu şi cauzele, ceea ce nu e normal. Această frână noi nu am înţeles-o”, a explicat dr. Dragoş Slăvescu, medic specialist în chirurgie maxilo-facială.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

Înfometarea nu te apără de boli. O minciună periculoasă

Înfometarea nu te apără de boli. O minciună periculoasă...

Bulgaria nu primește în secret refugiați sirieni și afgani pentru a fi acceptată în Schengen

Bulgaria nu primește în secret refugiați sirieni și afgani...

Un site anonim este cel mai important pion al dezinformării rusești în Ungaria

Un site anonim este cel mai important pion al...