VIDEO Stomatologia, în zodia COVID. Cum a schimbat pandemia modul în care suntem tratați la dentist

Data:

În data de 21 martie, ministrul de Interne, Marcel Vela, dădea citirii ordonanţei militare numărul 2, iar la articolul 1 aceasta dispunea suspendarea activităţii cabinetelor stomatologice. Erau permise prin excepţie doar intervenţiile de urgenţă.Ce a însemnat acest lucru? Cum i-a afectat pandemia şi haosul informaţional pe stomatologi şi pe pacienţi?

La această întrebare, plus multe altele legate de modul în care pandemia a schimbat stomatologia, răspund trei medici din diferite zone ale ţării. Aceştia vin şi cu dezvăluiri despre cum li s-au pus beţe în roate, acuză că li s-au impus restricţii nenecesare şi că dacă n-ar fi fost solidari, mare parte dintre cabinete s-ar fi închis.

De asemenea, medicii anunţa demersuri legate de politică de preţuri, anunţă o iniţiativă pentru pacienţi şi vorbesc despre necesitatea legii care guvernează activitatea dentiştilor din România.

Urgenţa medicală înseamnă durere, inflamaţie, o fractură a unui dinte, o margine tăioasă… (…) o proteză totală scăpăta din mâna unui om mai în vârstă şi spartă… Colegiul Medicilor Stomatologi a definit urgenţele ca şi cum ar fi nişte urgenţe absolute (…) E foarte interesant faptul că o urgenţă era să zicem incizia unui abces cauzat de un dinte infectat dar extracţia dintelui infectat nu aveai cum să o faci. Colegiul Medicilor a interzis efectuară extracţiilor dentare de ca şi cum nu erau urgenţe. Noi tratăm numai efectele, nu şi cauzele, ceea ce nu e normal. Această frână noi nu am înţeles-o”, a explicat dr. Dragoş Slăvescu, medic specialist în chirurgie maxilo-facială.

spot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Topul pensiilor speciale plătite în judeţul Iaşi: cea mai mare – 43.381 lei brut pe lună

Termenul a devenit atât de comun, încât și pensiile...

IAȘI – Și-a făcut rețea de gaz pe banii primăriilor, jupoaie 4 comune și scapă de lege de 10 ani

Gheorghe Tabac trebuia să suporte construirea rețelei și să...

19 grade Celsius – Germanii dârdâie la serviciu

Guvernul federal a decis să scadă la 19 grade temperatura maximă la locul de muncă. O decizie pripită? Fiindcă deja este clar că mulţi angajatori şi angajaţi trebuie să dea căldura mai tare.

Decizia de a face cetățean de onoare un afacerist penal, luată de CJ Bistrița la recomandarea unui alt afacerist controversat

Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud a hotărât să acorde titlul...