VIDEO TIFF lansează un apel la pace, în campania de imagine a ediției din acest an: Make Films, Not War!

Data:

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) transmite un apel la pace, în campania sa de imagine a ediţiei din acest an, prin mesajul: „Make Films, Not War!”.

„Îndemn la pace în campania de imagine TIFF 2022: Make Films, Not War! Trăim vremuri tulburi. La doar câteva sute de kilometri de graniţa României, un conflict armat e în plină desfăşurare. În condiţiile în care escaladarea şi alimentarea lui nu fac decât să altereze promisiunea de pace în regiune, campania vizuală a celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie, Cluj-Napoca) transmite un mesaj lipsit de orice urmă de echivoc: Make Films, Not War! Inspirat de clasicul slogan Make Love, Not War!, lansat în anii ’60 în plină agresiune americană în Vietnam, mesajul TIFF-ului este unul care îndeamnă la creaţie, nu la distrugere, opunându-se ferm războiului şi întreţinerii iresponsabile a stării de conflict – de unde şi imaginea „camerei de filmat ca o armă” de pe posterul ediţiei actuale. Altfel spus, singurul „conflict” pe care TIFF îl încurajează este cel de pe ecran, imaginat de scenarist şi transpus în film de către regizor”, au explicat organizatorii festivalului.

Spotul festivalului reia mesajul anti-război din perspectivă cinematografică, omagiind totodată unul dintre cele mai bune filme româneşti, prezentat de mai multe ori la TIFF, cel mai recent în 2020, în versiunea restaurată digital în 4K.

„Într-una din scenele de început din Balanţa lui Lucian Pintilie, eroina interpretată de Maia Morgenstern se uită la un home movie în care, copilă fiind, respinge jucăriile pe care i le oferă Moş Crăciun, înhaţă pistolul din mâinile lui şi se preface că trage, în joacă, în invitaţii de la petrecere. Cei care au văzut filmul ştiu că acest simulacru burlesc e cu titlu premonitoriu, capătând o dimensiune tragică în scena masacrului real de la final. Pentru cei care nu au văzut Balanţa, umorul negru şi verva delirantă a scenei din clipul promo al TIFF-ului din acest an devin cu atât mai frisonante cu cât realitatea de pe teren ameninţă să oglindească filmul de pe ecran”, au transmis organizatorii TIFF.

YouTube video

Potrivit acestora, actriţa Maia Morgenstern va primi Premiul de Excelenţă la TIFF 2022.

Primele bilete și abonamente pentru TIFF 2022 au fost puse în vânzare online, pe tiff.eventbook.ro.

Mai multe informații despre TIFF 2022 puteți afla AICI.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Citește și: Veronica Dragalin, o procuroare cu o carieră în SUA, propusă la conducerea Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...