VIDEO Un profesor de matematică din Focşani a descoperit o formulă de calcul, pe care a publicat-o într-o enciclopedie internaţională

Data:

Mihai Teodor, un profesor de Matematică de la Colegiul Național Al. I. Cuza din Focşani, a descoperit o formulă pentru calculul sumei produselor tuturor cifrelor până la un număr dat, pe care a publicat-o într-o enciclopedie internaţională a numerelor întregi.

VIDEO, AICI.

„Formula de calcul eu am descoperit-o acum vreo doi ani. E vorba de descoperirea sumei produselor tuturor cifrelor până la un număr dat. Lucrul acesta era foarte cunoscut şi nu este deloc greu de demonstrat cu ajutorul unui calculator pentru un ‘n’ concret.

În schimb, pentru orice valoare a lui ‘n’, informaticianul nu mai poate să rezolve această problemă şi revine matematicianului această problemă.

Matematicianul poate să o facă numai dacă descoperă care este formula şi ulterior să o demonstreze. Ori lucrul acesta nu fusese încă descoperit”, a declarat Mihai Teodor pentru agenția Agerpres.

Problema profesorului Mihai Teodor poate fi consultată de oricine pe OEIS, formula de calcul fiind numerotată cu indicativul A061076.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Stația de asfalt construită fără acord de mediu de Primăria Bistrița, desființată de Garda de Mediu

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a efectuat...

S-au pus în vânzare biletele pentru festivalul Astra Film

Organizatorii festivalului Astra Film de la Sibiu au anunţat,...