Violeta Alexandru: PSD-iştii s-au întors la butoane şi fac ce vor. PNL doar se face că luptă

Data:

Fost ministru al Muncii şi fost lider PNL Bucureşti, Violeta Alexandru a afirmat joi că PNL doar “se face că luptă” când, în realitate, PSD-ul s-a întors la butoane, social-democraţii făcând ce vor la conducerea statului. Violeta Alexandru l-a criticat dur pe Florin Cîţu, preşedintele PNL, pe care îl acuză de aroganţă şi de faptul că se sustrage îndatoririlor pe care le are ca şef de partid şi preşedinte al Senatului.

Ea îi reproşează lui Cîţu că la şedinţa de plen de miercuri, acesta a părăsit sala în compania şefului PSD, Marcel Ciolacu, la doar 30 de minute după începutul sesiunii, o sesiune care a durat până târziu în noapte.

“Am încheiat de curând această zi de vot din parlament pe buget 2022. Cu altă ocazie, ar merita o discuţie despre cum se ajunge la aceste ore înaintate când se discută bugetul, despre calitatea unor amendamente, dar dacă tot nişte parlamentari au muncit şi le-au depus sau dacă sunt oameni care le-au solicitat să le reprezinte nevoile în acest context şi, până la urmă, dacă tot s-a stabilit un program, atunci trebuie rămas până se închid lucrările.

F. Cîţu a plecat din sala de plen în tovărăşie cu M. Ciolacu la vreo 30 de minute după începutul sesiunii (16:30). Mă uitam la ei doi şi mă gândeam – dă-i omului putere şi vezi cât de arogant poate ajunge, cum i se pare că i se cuvine să nu respecte o anumită disciplină a programului de lucru. Când nu ai avut o viaţă profesională construită prin muncă serioasă şi susţinută, când te-ai fofilat şi ţi-ai aranjat lucrurile, ţi-a intrat în sânge să te sustragi de la îndatoriri sau, mai direct spus, cu cât funcţia este mai importantă cu atât mai mare aroganţa.

Impresia mea după această zi şi nu numai: PSD-iştii fac ce vor. S-a întors la butoane politica lui: facem ce vrem noi (pe banii celor care muncesc în ţara aceasta). Adică aroganţa lui: pentru că putem – dacă vă mai amintiţi. După doar câţiva ani de la aceste replici care veneau în urma unor întrebări incomode din partea presei care le vedea abuzurile, au revenit la butoane şi ţin să arate. Se vede în atitudinea lor. Aşa arată lucrurile. PNL se face că luptă dar, de fapt, s-a predat pur şi simplu, în pofida unor declaraţii răzleţe, chipurile războinice. Am văzut şi în comisii, am văzut şi în plen. Păcat. Mi se pare şi ridicol să se dea unii luptători prin facebook, dar muţi când e de asumat ceva. Calcule privind pierderea unor avantaje, scuze de tot felul, diverse.

Articolul complet, pe THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...