Viorica Dăncilă: Nu m-aș teme de o confruntare cu Kovesi la prezidențiale / E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparține electoratului

Data:

Președintele partidului NOI, Viorica Dăncilă, a declarat, joi seara, la Realitatea Plus, că nu s-ar teme de o confruntare la prezidențiale cu fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul premier a mai spus că este doar un scenariu și că trebuie văzut dacă Laura Codruța Kovesi candidează. Procurorul șef al Parchetului European nu și-a exprimat niciodată intenția de a candida sau de a face politică. Ea a fost confirmată în funcție în octombrie 2019 pentru un mandat de șapte ani.

Viorica Dăncilă la Realitatea Plus:

  • Românii sun pregătiți pentru orice scenariu, la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării să aducă consens, da rsă fie și empatic față de oameni. E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparție electroatului. În partidul NOI este un statut care stabilește cum se va face candidatura. Din fiecare organizație se va face câte o propunere. Tocmai pentru a maximiza candidatura. Vom aborda altfel politica. E greu să spun pe cine voi pune ștampila.
  • Fiecare tebuie să vină cu un program, vrea să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea. Totuși, este doar un scenariu. Trebuie să ținem cont de modul cum evoluează lucurile. Ca să generăm încredere, noi, politicienii, trebuie să venim cu soluții la problemele românilor”, a dclarat Viorica Dăncilă.

Context

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi lider al PSD, a fost aleasă pe data de 12 aprilie în funcție de preşedinte al Partidului „Naţiune Oameni Împreună – Noi”, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice, anunță Agerpres.

În discursul rostit în cadrul congresului, Viorica Dăncilă a afirmat că a ales să revină în politică pentru a crea consens şi pentru a înlocui interesul personal şi cel de partid cu interesul naţional. (G4 MEDIA)

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...