Viorica, întoarce-te! Ciucă nu ne lasă să râdem de el

Data:

Când Viorica Dăncilă difuza pe site-ul Guvernului înregistrări video cu sunetul luat, pentru ca publicul să nu audă ce prostii debitează la întâlnirile oficiale, curgeau râuri de râsete, glume și ironii.

Când Nicolae Ciucă este tot mai aproape să ia sunetul societății civile și puținei prese independente care a mai rămas, cu sprijinul cinicului Klaus Iohannis și al justiției controlate, nu mai e loc de râsete. Din contră, e chiar de plâns, pentru că fiecare zi care trece împinge România spre un regim autocratic periculos.

Când râdeam de împiedicările verbale ale fostei marionete a lui Dragnea, nu ne imaginam că doar trei ani mai târziu locul său va fi luat de un semidoct mai mare, dar și mult mai periculos. Singurul derapaj de reținut din scurta carieră de prim-ministru a Vioricăi Dăncilă este episodul 10 august 2018, în care ea a fost mai mult un bibelou care și-a luat strategic concediu să nu se spargă.

Nicolae Ciucă a acumulat deja mai multe derapaje de la democrație, o afectare gravă a actului de justiție și agresiuni repetate asupra libertății de exprimare decât și-ar fi putut imagina doamna Viorica.

Mai mult, în cele din urmă, Dăncilă s-a emancipat față de stăpânul său și în ultimele luni de libertate ale baronului din Teleorman a blocat încercările acestuia de a distruge de tot justiția.

Actualul premier nu pare capabil intelectual să se opună păpușarului fără suflet Klaus Iohannis, iar multele sale schelete din dulap îl fac un prizonier perfect. Din surse sigure știu că Nicolae Ciucă intră în fibrilații de panică doar și dacă se pronunță numele lui Klaus Iohannis în cameră.

Colegii de la G4 Media au dezvăluit un stupefiant mecanism prin care justiția a fost deturnată ca în Rusia pentru ca generalul, „Ciucă al nostru”, eroul din Afganistan, să fie protejat de sesizările pentru plagiat depuse împotriva sa.

O „scăpare” a unui funcționar din cadrul Curții de Apel București constituie un indiciu solid care arată că dosarul în care Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat ar fi fost „direcționat” spre un anumit complet, condus de judecătorul Marius Iosif, scrie G4Media.

Pentru ca dosarul să ajungă pe masa magistratului susținut puternic de PNL și coleg de lojă masonică cu purtătorul de cuvânt al Guvernului, și să fie trucat procesul de repartizare aleatorie, ar fi fost folosită metoda „coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar. (Mai multe detalii aici)

Mai mult, judecătorul salvator s-a și pensionat la scurt timp după ce a devenit publică opera sa de caritate față de amărâtul de Ciucă.

Citește și: Judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat în cazul doctoratului lui Ciucă a făcut cerere de pensionare

Faptele tulburi din jurul plagiatului generalului care transpiră când se chinuie să lege două vorbe merg și mai departe. Judecătorul Ionela Tudor de la Curtea de Apel București a folosit, pentru a suspenda efectele înregistrării unor sesizări privind teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, argumente care nu au nici o legătură cu Dreptul și nici măcar cu rolul unui magistrat.

Aceasta a susținut, deși nu era treaba ei, că România are nevoie de stabilitate, iar chestiunea plagiatului lui Ciucă ar putea servi intereselor adversarilor politici ai acestuia. (Detalii aici)

De când se ocupă un judecător de binele politic al unui premier? Cristi Danileț a fost scos din magistratură pentru imaginara vină că ar face politică. Cum se numește ce face Ionela Tudor nu în cadrul unei asociații, ci chiar într-un act judecătoresc?

Citește și: Legile Justiției, criticate de magistrați: „Se menține un număr extrem de mare de funcții în care numirea este politică”

Se adună scandalurile în mandatul lui Klaus Iohannis ca mâțele flămânde la conserva de carne. Doar în ultima lună am reținut trei: periculoasele drafturi ale legilor securității naționale, prezentarea bilanțului SRI cu ușile închise, fără presă (nici azi nu e public) și acum acest abuz de putere în justiție.

Opoziția nu mai există, presa de audiență e pusă cu botul pe labe, justiția e la cheremul lor. Și mai sunt doi ani până la alegeri. Alegeri în care nu mai există nici măcar răul ăla mai mic pe care l-am ales în trecut.

Mi-e frică de ce urmează!

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU
  1. Nu trebuie decit sa citititi decizia CCR ce este o decizie obligatorie , dreptul la replica al Curtii de apel Bucuresti si legile ce existau in Romania la data obtinerii statului de doctor in … al actualului Premier Ciuca . Veti constata atunci un simplu adevar . Ceea ce cititi ca si texte aparute in Media este un fake .Trebuie inteles ca frinturile de adevar atasat unor ziceri fie ele si la nivel juridic , dar care nu influenteaza cu nimic decizia finala , nu tin loc de adevar , cum tot asa interpretarile, vadit tendentioase si gresit prezentate avind in continut o doza mare de fake ,nu fac parte, nici ele, din structura adevarului de necontestat .Subiectul este inchis . Incercarile nereusite de a escamota adevarul nu fac cinste nimanui .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...