Vladimir Putin și „opțiunea nucleară”. Scenariul care înfricoșează întreaga lume

Data:

Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază pe măsură ce tot mai multe state din Occident furnizează arme grele armatei ucrainene. Dacă la începutul războiului, fiecare zi de rezistență din partea ucrainenilor putea reprezenta o mică victorie, de natură a aduce Moscova la masa negocierilor, acum logica s-a schimbat, explică Ovidiu Nahoi, la RFI.

Diplomația tace, iar Ucraina și aliații occidentali privesc cu un relativ optimism către o posibilă victorie totală împotriva invadatorilor ruși. Dar cât de departe este dispusă să meargă Rusia în escaladarea conflictului? Este o întrebare la care europenii privesc cu îngrijorare.

Mulți comentatori occidentali au luat ca reper data de 9 mai, sărbătorită cu fast în spațiul ex-sovietic ca Ziua Victoriei împotriva nazismului – eveniment care în Occident este marcat la 8 mai.

Concentrarea eforturilor rusești în estul și sudul Ucrainei, după ce ofensiva pe direcția Kiev s-a încheiat cu un eșec de proporții, indicau faptul că Vladimir Putin are nevoie de o victorie simbolică, în preajma tradiționalei parade militare de la 9 mai.

Dar realitatea din teren nu pare să-i confere prea multe șanse. Marea ofensivă din est și sud merge greu, micile avansuri – acolo unde sunt – se realizează cu pierderi mari și eforturi colosale.

Aceasta poate fi o veste bună și nu prea. Unii comentatori și experți sunt mai degrabă îngrijorați și se întreabă până unde poate merge un președinte rus frustrat și încolțit.

Continuarea, pe RFI!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...