Consilierii PNL din Iași au votat ca liderul lor să nu plătească daune într-un dosar penal

Data:

Consilierii PNL şi PMP au votat ieri împotriva constituirii Consiliului Judeţean ca parte civilă în procesul în care şeful CJ este acuzat de procurori că l-a impus ilegal pe Vlad Baba ca director la Şcoala Populară de Arte.

Deşi colegii lor de la PSD au votat „pentru”, liberalii s-au opus în mod asemănător şi în cazul dosarului consilierei PSD Lăcrămioara Ursu, trimisă în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals.

După 32 de proiecte de hotărâre adoptate cu o excepţie în tot atâtea minute, aproape o oră au discutat ieri consilierii judeţeni pe marginea notelor informative trimise de procurori. Este vorba de solicitarea anchetatorilor ca administraţia judeţului să se pronunţe dacă se constituie parte civilă acum, în debutul proceselor „Baba-Alexe” şi „Lăcrămioara Ursu”, sau nu.

Citește și: Șefa de la Cadastru despre care PressHUB a scris că venea rar pe la serviciu și-a dat demisia

Amintim că, în primul caz, prejudiciul calculat de cei de la DNA însumează 149.731 lei – salariul de consilier al actualului şef al CJ, Vlad Baba, detaşat ca director la Şcoala de Arte şi, ulterior, remuneraţia de manager. În cazul Ursu, prejudiciul ar fi de 73.756 lei, banii încasaţi în calitate de consilier al fostului preşedinte al CJ timp de un an.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Cine sunt cei nouă elevi ieşeni cu media 10.00 la Bacalaureat

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...