Votarea moțiunii de cenzură, amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis Birourile permanente reunite

Data:

Votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis, joi, Birourile permanente reunite, cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Ludovic Orban nu și-a exprimat votul, însă a precizat că votul dat reprezintă o împiedicare a exercitării unui drept constituțional de depunere și votare a unei moțiuni de cenzură.

„Ați încălcat principiul statului de drept prin acest vot”, le-a spus Ludovic Orban colegilor din Birourile permanente.

Curtea Constituțională a stabilit pentru 15 septembrie termenul până la care Guvernul și Parlamentul trebuie să transmită punctele de vedere. Data dezbaterii de către CCR a sesizării Guvernului încă nu a fost stabilită.

[…]

Principalele luări de poziție:

UDMR a propus ca moțiunea de cenzură să fie votată după ce Curtea Constituțională va da decizia pe sesizarea Guvernului privind moțiunea.

USR susține ca moțiunea de cenzură să fie votată în 14 septembrie.

Ludovic Orban a susținut că trebuie stabilit calendarul moțiunii de cenzură.

Liderul senatorilor PNL, Alina Gorghiu, a anunță că liberalii susțin amânarea votului până la 1 octombrie.

[…]

Citește integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related